• Caixa Benicarló presentava dimecres 4 de desembre el seu calendari 2020 en un acte en el saló social de les seues oficines centrals. L’almanac del proper any està dedicat al patrimoni de Benicarló, Càlig i Peníscola i està dissenyat a partir de les 12 fotografies guanyadores del Concurs Fotogràfic convocat per l’entitat bancària benicarlanda.

El nou calendari s’ha donat a conèixer per part del president, Vicent París, i el director general, Josep Manuel Galán. “Aquestes imatges mostren algun tipus de patrimoni de Benicarló, Càlig i Peníscola. No només arquitectura, sinó que recull també béns materials i immaterials, que tenen un interès comú per a tota la ciutadania”, segons descrivia Galán.

Els 5 autors de les fotografies són Agustín Cerdà Ferrer, Miquel Àngel Ferreres Coll, Aurelio López Belmonte, Fernando Roldán Vinuesa i Elena Tortajada Peinado. Els gegants de Benicarló o el carrer Ample d’aquesta població, l’antiga caserna del Pebret de Peníscola o la seua Platja Nord, a més de l’Ermita del Socors de Càlig o una vista d’aquest municipi entre tarongers són algunes de les instantànies que donen vida al nou calendari. Els guanyadors rebien una caixa d’experència, a més d’un exemplar del calendari editat i una caixa de carxofes de Benicarló amb Denominació d’Origen Protegida.

Calendari 2021

En la presentació del nou calendari, el director general de Caixa Benicarló també mostrava la seua satisfacció per la gran participació en el concurs: “en total han sigut 96 làmines les presentades, motiu pel qual potser en 2021 tornem a repetir el concurs fotogràfic. A més, la quantitat de temes a triar és llarga. Podem esgotar la idea de patrimoni, també apostar pels valors cooperatius o els valors propis de la nostra entitat com la cultura, tradicions, el camp, el compromís i així un llarg etcètera”.

Amb el calendari 2020, Caixa Benicarló fa vora 35 anys que fa almanacs. El nou calendari estarà a disposició de tots els socis a les oficines de l’entitat bancària a partir del dilluns 9 de desembre, moment en què se’ls s’entregarà també un detall de Nadal, basat en productes de proximitat, com són una botella de vi Renaixença del Celler de Vi Carlón i una bosseta d’anous de la partida La Vallesa de Benicarló.