• El ple de l’Ajuntament de Vinaròs corresponent al mes de juliol va aprovar l’expedient per a la pròxima contractació del servei de neteja viària.

El nou contracte, com va explicar la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, tindrà una duració de 5 anys i un cost estimat de 1,3 milions. S’han introduït millores en els plecs i pròximament eixirà a licitació, ja que el contracte actual conclou el mes vinent d’octubre.

A més, es va aprovar una modificació pressupostària per import de 266.150 euros destinada a completar diverses partides fins que concloga l’any, com a cultura, festes, esport, o el Gámesis, entre altres.

En la sessió també es va aprovar l’adhesió de Vinaròs a la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents amb la condició de municipi amic. L’edil de transició Ecològica i Innovació Digital, Hugo Romero, va explicar que es tracta de posicionar a Vinaròs dins d’aquesta xarxa, ja que des de 2015 s’està treballant en aquesta línia de millores tecnològiques i de comunicació en la localitat. “Pot donar-nos accés a una altra mena de subvencions per a continuar fent una administració més eficient i sostenible”, va assenyalar.

D’altra banda, la moció presentada pel PP per a reprovar al govern municipal per haver-se permés durant l’acte d’arribada de la Flama del Canigó “un discurs independentista”, no va ser aprovada, ja que només van votar a favor PP i PVI i la resta de grups, en contra. Aquest punt va protagonitzar un extens debat entre els grups municipals.

També es va aprovar en el ple i per unanimitat procedir a la derogació de les normes reguladores del reglament municipal d’unions de fet, que van ser aprovades l’any 1996 i el mesurament i liquidació de les obres d’urbanització executades de la UE1R07, situat en el conegut com a PAI de la Guarderia, per a poder procedir posteriorment a la seua gestió directa, com va explicar l’edil d’Urbanisme, José Chaler.