• PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos pacten un text per a sol·licitar l’impuls a la A-7, l’A-68 i els corredors ferroviaris, i rebutjar l’aplicació de futurs peatges en l’AP-7 i altres vies.

El portaveu de l’equip de Govern de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha considerat “molt positiu” l’acord aconseguit per tots els grups polítics per a aprovar en el ple del pròxim del pròxim dia 24 una declaració institucional en la qual s’insta al Govern d’Espanya a continuar impulsant la construcció de totes les infraestructures necessàries per al desenvolupament i la vertebració de les comarques de Castelló. En el primer punt del text  consensuat per PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos se citen de forma expressa projectes com la finalització dels trams pendents de la A-7, la finalització de la A-68 amb eixida a Vinaròs, la millora dels accessos al Port de Castelló, el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani.

A més, en el segon punt de la declaració institucional els grups expressen el seu rebuig a l’eventual aplicació de qualsevol peatge bla o tipus d’impost per a la utilització i conservació de l’autopista AP-7, via que segons ha anunciat el Govern d’Espanya, quedarà lliure de peatge a partir de l’1 de gener de 2020 al no haver-se renovat la concessió que caduca el pròxim 31 de desembre. Els grups representats en el ple de la Diputació també rebutgen l’aplicació futura de peatges o impostos en altres vies de la província.
 
Santi Pérez ha destacat la voluntat de consens dels diferents grups que “han sabut cedir per a aconseguir un acord en un capítol com el de les infraestructures que és vital per al futur de la província de Castelló i els seus ciutadans”.