• És la segona vegada que l’equip de govern baixa aquest impost durant la present legislatura

 

La sessió plenària del mes d’octubre de l’Ajuntament de Càlig va donar llum verda a la modificació de l’ordenança reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). Concretament, l’equip de Govern va aprovar la baixada de la taxa de circulació en 20 punts, quedant-se el tipus del 1,71 al 1,51.

D’aquesta manera, aquest impost que gestiona el consistori calijó pateix una nova revisió a la baixa que es suma a la que es va dur a terme l’any 2015, quan l’equip de Govern va votar la reducció de 6 punts de l’impost.

L’Impost de circulació o Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica és una taxa que es paga en tenir cotxe i que permet circular per carrers i carreteres. És un impost de cobrament anual per rebut i ho han de pagar tots els cotxes, motos i vehicles a motor. És un dels documents obligatoris per a un cotxe.

Modificació de la taxa de cementeri

El ple de l’Ajuntament ha aprovat també modificar l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis del cementeri municipal. En aquest cas, l’impost s’ha hagut de revisar a l’alça, de manera que passa a ser de 10’50 euros anuals per als veïns i veïnes de Càlig.

Aquest tribut es paga per tal que el consistori realitze la conservació dels nínxols del camp sant local, i el consistori ha hagut de modificar-la ja que la Diputació de Castelló deixarà de gestionar els rebuts d’aquest tipus que no arriben als 10 euros.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here