El PPCS sol·licita dotar a la província d’un helicòpter de rescat per a salvar vides

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

NOTA DE PREMSA

 

DIPUTACIÓ

  • “Volem, com ocorre a València, disposar d’un recurs vital en cas d’emergència”, afirma David Vicente
  • El diputat provincial del PPCS defensa polítiques que “ens sumen enfront de decisions que ens resten, com el tancament del CICU. El PPCS és garantia d’inversió enfront de retallades”

El Partit Popular de Castelló ha sol·licitat a la Diputació Provincial la dotació d’un helicòpter de rescat per a salvar vides en cas d’emergència en zones on l’orografia dificulta l’accés per via terrestre. La petició l’ha formulada el diputat provincial del PPCS, David Vicente, qui ha considerat que Castelló, com València, “mereix disposar d’aquest servei de rescat que millore els temps de resposta en cas d’emergència i retalle minuts en l’assistència que poden significar la diferència entre la vida o la mort”.

Des del PPCS, ha assenyalat el diputat provincial, “som conscients que aquest recurs té un alt cost per a l’administració. Però també som conscients que es tracta de salvar vides i, per tant, no són justificables arguments econòmics per a rebutjar la proposta”. Per a Vicente, “en primer lloc és fonamental que es dote a la Unitat de Rescat de Muntanya amb el suport econòmic que permeta activar a tots els seus efectius i garantir la seua operativitat al 100%”.

“Ho aconseguiríem si es treballara en la posada en marxa d’aquest helicòpter medicalitzat de rescat que atenguera urgències a la muntanya o accidents en zones escarpades on l’accés via aèria és molt més ràpid que per via terrestre”. “Perquè des del PPCS estem per sumar i protegir la vida, enfront de polítiques que ens resten”. Una demanda que es produeix en una setmana en la qual Ximo Puig ha tancat el CICU. El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències que “la nostra presidenta, Marta Barrachina, ha anunciat que restituirà quan el PP governe”.

I en aquesta línia, “la nostra proposta”, “en positiu i amb la voluntat de treballar per la vida, que és el més important”. I amb el desig “de continuar treballant en la creació d’una xarxa potent de helisuperfícies, la que el PP va posar en marxa durant la seua etapa de govern i que ha quedat alentida durant aquests tres anys de govern de PSOE i Compromís”. “Cal teixir la província amb aquestes plataformes que permeten garantir a un helicòpter de rescat bases d’aterratge que en cas d’emergència són vitals”, ha conclòs Vicente.

 

Explora más

Vinaròs,ES
12:57 pm, June 21, 2022
temperature icon 31°C
L: 31° H: 33°
Feels like 35.78 °C nubes
Humidity 66 %
Pressure1009 mb
Wind 17 Km/h