El PSPV de Castelló afirma que la promesa d’instal·lar quatre mamògrafs “immediatament s’esfuma” en els primers pressupostos del PP de Carlos Mazón

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El diputat Rafa Simó anuncia la presentació d’una esmena perquè el president de la Generalitat complisca amb la seu compromís electoral d’instal·lar aquest sistema de cribratge a Segorbe, l’Alcora, Onda i la Vall d’Uixó

El portaveu socialista en matèria de sanitat a les Corts, Rafa Simó, plantejarà esmenes als pressupostos de la Generalitat perquè incloguen partides nominatives per a la instal·lació de mamògrafs a la província de Castelló, tal com va prometre l’actual ‘president’ de la Generalitat, Carlos Mazón, del PP, en campanya electoral. Per a Simó, “la falta de rastre de finançament per a la posada en marxa d’aquest servei de cribratge a Segorbe, l’Alcora, la Vall d’Uixó i Onda “no és baladí” i seria, a priori, “víctima de les retallades que projecta el bipartit PP i Vox per a la sanitat pública l’any que ve”.

“Tant Carlos Mazón com la presidenta del PP de Castelló, Marta Barrachina, van prometre a bombo i plateret que garantirien de forma immediata l’accés als mamògrafs en aquests quatre municipis i hui, amb els pressupostos sota lupa, podem comprovar que no són una prioritat perquè no apareixen i que les seues declaracions no eren més que fum electoral”. Des del PSPV s’exposarà que es dediquen fons abans de l’aprovació en ple dels pressupostos i confien que el PP “faça el que ha de fer i complisca amb el que promet”.

“Fa un mes, el conseller de Sanitat va reiterar aquesta promesa a Segorbe i defensava que, amb aquests instrument, les dones estarien més protegides gràcies a les proves de cribratge per a la prevenció del càncer de mama, però a l’hora de la veritat, quan toca plasmar-ho en els pressupostos, les inversions en salut s’esfumen i el benestar de les castellonenques queda relegat a un segon pla”.

El diputat castellonenc, com a portaveu de sanitat, comparteix “la seua decepció” pel que considera són “els pitjors pressupostos autonòmics per a la província de Castelló”. “La salut dels veïns i veïnes de la nostra província ha de ser una prioritat real en el pressupost de la Generalitat Valenciana, per això treballarem i pressionarem perquè el PP no es passe de llarg amb les reivindicacions castellonenques i exigirem que asseguren a la ciutadania un accés equitatiu als serveis de salut, amb equipaments de qualitat, el personal necessari i sense privatitzacions”.

Amb la pròxima obertura del període d’esmenes, Simó anima a tots els diputats i diputades de Castelló de l’arc parlamentari a que “s’unisquen en defensa de la salut dels i les castellonenques i donen suport a les correccions que plantegem”.

Explora más

Vinaros
9:00 pm, March 1, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 15°
Feels like 11.22 °C cielo claro
Humidity 56 %
Pressure1013 mb
Wind 3 Km/h