NOTA DE PREMSA

 

  • La portaveu socialista, Isabel Esbrí, ha registrat una moció perquè des de l’ajuntament es garantisquen els recursos econòmics per a aplicar el Pacte d’Estat per la violència masclista

El grup municipal socialista de Peníscola ha presentat una moció perquè la corporació “expresse el rebuig a qualsevol posicionament polític que propugne la negació de l’existència de la violència de gènere”. Així es recull en la proposta que va ser registrada divendres passat i que serà debatuda en el ple del dijous 21 amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el pròxim 25 de novembre.

Tal com explica la portaveu socialista a Peníscola, Isabel Esbrí, “la violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones, pel que és necessari reforçar i posar en valor des de l’ajuntament les mesures contingudes en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere, en el marc de les seues competències, així com el seu seguiment, amb l’objectiu de combatre les agressions contra les dones”.

En la moció també s’insta a “vetlar per que existisquen els recursos econòmics adequats per a l’aplicació dels instruments de lluita contra totes les formes de violència, sobretot, la violència contra les dones”.

La proposta socialista afig declarar al municipi Tolerància zero amb els maltractadors i ressalta “l’important paper que exerceix la col·laboració dels homes en el foment de la igualtat de gènere i l’eliminació de la violència contra les dones”.