NOTA DE PREMSA

 

  •  La portaveu socialista, Isabel Esbrí, també planteja un parc infantil en Llandells i servei d’infermeria i biblioteca en platges

El Papa Lluna és una figura central en la història de Peníscola. Per aquest motiu, el Grup Municipal Socialista liderat per Isabel Esbrí ha elevat una proposta perquè el pressupost de 2020 incloga una partida per a posar en marxa la Biblioteca del Papa Lluna, creada per l’Associació d’Amics del Papa Luna però que roman tancada.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Isabel Esbrí, ha defensat que es “tracta d’una mesura necessària per a divulgar la figura de Benet XIII, difondre la seua vinculació amb Peníscola i aprofitar el potencial turístic de la figura papal. No podem tenir un patrimoni com aquest tancat”.

El PSPV de Peníscola ja va incorporar l’activació de la Biblioteca del Papa Lluna en el seu programa electoral dins de les mesures contemplades per a revitalitzar l’oferta turística i posar en valor el patrimoni. “Els socialistes apostem per posar en funcionament la Biblioteca del Papa Lluna amb la finalitat de donar a conéixer la figura papal, tant en la pròpia biblioteca com en els centres educatius de la ciutat”.

Esbrí ha considerat que “es tracta d’una proposta necessària per a reforçar la vinculació de Peníscola amb el Papa Lluna, donar a conéixer la seua figura especialment entre els més joves i convertir a Peníscola en un referent divulgatiu d’un personatge històric que continua despertant molt interés”.

El Grup Municipal Socialista ha presentat altres tres propostes per a aconseguir que s’habiliten partides pressupostàries en el pròxim exercici: la creació d’un parc infantil en la zona de Llandells, la contractació d’un servei de biblioteques de platges i la contractació d’un servei d’infermeria també platges.

La portaveu socialista, Isabel Esbrí, ha apel·lat a la necessitat de millorar la “qualitat de vida col·lectiva amb inversions que permeten desenvolupar espais amables per als més xicotets i promoure serveis per a aportar un plus de qualitat a la nostra oferta turística”. Esbrí ha confiat que “el Govern municipal atenga les propostes presentades pels socialistes amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i habilite les partides necessàries per a impulsar aquests quatre projectes en 2020”.