NOTA DE PREMSA

  • El portaveu del grup municipal recorda que la urgència d’escometre mesures per a adequar la xarxa

El Grup Socialista d’Alcalà de Xivert ha mostrat el seu “ferm malestar” amb el govern municipal del Partit Popular pel fet que ha fet “desaparéixer” la “recurrent partida” de 170.000 euros dels pressupostos de 2020 per a continuar executant el Pla de Sanejament. Tal com explica el portaveu municipal socialista, Joan Ronchera, “segons el govern municipal, ja en novembre de 2019, s’estava estudiant la possibilitat de finançar el pla a través d’una altra via i en conseqüència s’estava elaborant un informe però la realitat és que el famós informe mai ha arribat i els pressupostos contemplen 0 euros per renovar la tan necessària i urgent xarxa de sanejament municipal”.

Ronchera recorda que el grup socialista va proposar la darrera legislatura l’aprovació d’un Pla Director de Sanejament Municipal amb el propòsit que es diagnostica tota la xarxa de sanejament i es proposaren les mesures escaients per adequar-la.

“Les conclusions del pla van ser demolidores: Alcalà i Alcossebre necessita renovar la seua xarxa de sanejament i les infraestructures per valor de més de 15 milions d’euros, d’entre les quals les accions prioritàries ascendien a 2,5 milions d’euros”, assevera el portaveu del grup municipal socialista.

A partir de l’aprovació del pla de manera anual, als pressupostos s’aprovava una partida de 170.000 euros per escometre actuacions per a la millora de la xarxa de sanejament. A més, es van realitzar obres complementàries a les pressupostades inicialment.”El grup socialista estava satisfet perquè per fi, després de tants anys d’abandó per part del PP, existia un pla i s’estava executant però ara tornem a una inversió de 0 euros per a este projecte tan necessari per al municipi”, conclou Ronchera.