• El Grup Municipal Socialista considera “molt greu” la supressió de la plaça de l’enterrador

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre denuncia el “progressiu desmantellament” dels serveis municipals per part de l’equip de govern del Partit Popular, amb l’eliminació definitiva de dos llocs de treball de l’ajuntament –un al departament de la brigada municipal i la plaça de l’enterrador– que ha sigut aprovat al ple de hui.

Els socialistes segueixen defenent que esta tendència de desmantellament del departament de serveis és “molt greu”, i afecta “negativament” al planter de l’ajuntament, a més a més, que consideren “especialment delicat” que una de les places amortitzades siga la de l’encarregat del cementiri. “Un ajuntament no pot prescindir d’esta plaça perquè és bàsica a qualsevol administració local. És cert que, avui en dia, la concessió del servei del cementiri la té una empresa privada, però es pot donar el cas que, en el futur, esta concessió no interesse a cap empresa. Llavors que farem?”, argumenten des del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre.

El Grup Municipal Socialista recorda que, recentment, s’ha tret a concurs de nou la concessió del servei i manteniment del cementiri, i va quedar deserta, perquè no es va presentar cap empresa. Es va tornar a traure l’oferta i només se’n va presentar una. “És a dir, que de poc no hi ha ningú que es fes càrrec del cementiri, i ara el PP elimina l’única possibilitat que un treballador de l’ajuntament se’n faça càrrec”, afirmen des del partit socialista de la localitat.

Tal com expliquen des del grup municipal socialista, “l’excusa que ofereix el govern del PP és que necessiten eliminar estos dos llocs de treball per tal de crear-ne una altra d’Enginyer Superior al departament d’Urbanisme”. “No dubtem que el Departament d’Urbanisme necessite més personal, però que açò supose l’eliminació de dos llocs de treball dignes i estables al municipi, no és una opció per a nosaltres, i no hauria de ser-ho per a un equip de govern que diu treballar per als seus ciutadans”, conclouen.