• Nota de Premsa PSPV-PSOE Benicarló. 1 de maig 2018

 

El PSPV-PSOE de Benicarló estarà a la manifestació l’1 de maig convocada per les organitzacions sindicals a Vinaròs, per la igualtat, millor ocupació, majors salaris i pensions dignes. En finalitzar la jornada reivindicativa, militants, afiliats i simpatitzants celebraran un acte festiu i dinar de germanor, juntament en la agrupació de Peníscola, a l’ermita de Sant Antoni.

L’1 de maig els sindicats ens convoquen a tota la ciutadania a lluitar per la dignitat del nostre treball i els socialistes, juntament amb les centrals sindicals, sortirem a demanar la IGUALTAT LABORAL DE LES DONES, sent aquesta una de les primeres reivindicacions d’aquest dia 1 de maig. Les dones deixen de rebre, per un treball igual, gairebé 6.000 euros a l’any. Coincideix aquest 1 de maig amb la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat i no pot acceptar-se que el govern reduïsca de 200 milions d’euros (acordat en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere) a 80 milions la partida destinada a lluitar contra la violència de gènere. D’aquests 200 milions d’euros, han desaparegut els 20 milions que anaven directes als ajuntaments, entre d’altres al de Benicarló. Calen accions en matèria de conciliació i coresponsabilitat, amb mesures d’ampliació de permisos i llicències.

En relació a la segona reivindicació de l’1 de maig, MILLOR OCUPACIÓ I MILLOR SALARI, val a dir que l’economia creix al 3% i hi ha més empreses amb beneficis que  abans de la crisi. Però la pobresa i la desigualtat estan a nivells superiors als de l’any 2008. La reforma laboral porta a la devaluació salarial i la temporalitat dels contractes (en les nostres terres molt present a l’hostaleria i turisme). NO HI HA RECUPERACIÓ ECONÒMICA SENSE TREBALL ESTABLE I SALARIS DIGNES.

Els pressupostos generals de l’Estat posen pedaços a la revalorització de les pensions, no se’n garanteix per llei l’actualització, per sempre, d’acord amb l’IPC, ni s’entra en la manera de fer sostenible el sistema de la Seguretat Social. De les persones inscrites als serveis d’ocupació, gairebé el 50% no reben cap prestació o subsidi.

També ens solidaritzem, i vam commemorar el passat 28 d’abril el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball que, coincideix en data amb el Dia Internacional en Memòria dels Treballadors Morts i Ferits. La crisi econòmica i la reforma laboral del govern del PP han produït un impacte en la prevenció en les empreses i són causa clara de  L’INCREMENT DE LA SINISTRALITAT produït en els darrers anys. Per això, des del PSPV-PSOE de Benicarló  ens vam sumar a la commemoració d’aquest dia juntament amb les organitzacions sindicals.

Per últim, des del PSPV-PSOE de Benicarló, fem una crida a la ciutadania en general, i a la  nostra militància i simpatitzants en particular perquè aquest primer de maig, siga un altre 8 de març, i participem tots i totes en la manifestació convocada a Vinaròs,  les 11,30 hores,  a la plaça de l’ajuntament.