• El president de la CEV en Castelló, Sebastián Pla, ha destacat en el VII Fòrum d’Alcaldesses, Alcaldes i Portaveus ‘Vicent Nebot’ que aquesta recuperació és “l’oportunitat per a accelerar el canvi en la nostra economia”

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha donat veu als empresaris i empresàries en el VII Fòrum d’Alcaldesses, Alcaldes i Portaveus ‘Vicent Nebot’ celebrat ahir a l’Alcora, per conéixer les seues aportacions i inquietuds per a la recuperació del sector després de la pandèmia. La taula de debat, anomenada ‘La recuperació postcovid en els sectors econòmics’, ha comptat amb la participació del president de la CEV Castelló, Sebastián Pla, qui ha destacat la importància de la recuperació poscovid com a punt d’inflexió, i ha afirmat que és “l’oportunitat per a accelerar el canvi en la nostra economia”.

Durant la seua intervenció, Pla va analitzar quines són les claus per a la recuperació empresarial, entre les quals va destacar “el diàleg social, disposar de més recursos econòmics i no limitar-los als Fons Europeus, la col·laboració publicoprivada, eliminar burocràcia, potenciar la indústria sense descuidar el turisme, invertir en infraestructures i encertar en els temps per a fer reforma, tant en matèria fiscal com laboral”.

El debat, que va ser moderat per la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, també va comptar amb les intervencions de l’empresària Laura Català, la secretària d’Acció Sindical d’UGT-PV, Laura Ruiz, i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró.

Català va demanar als alcaldes i alcaldesses el seu suport per al sector ceràmic, i va destacar la necessitat de “millorar les zones industrials perquè les empreses no se’n vagen”. D’altra banda, la secretària d’Acció Sindical d’UGT-PV, Laura Ruiz, va ressaltar les negociacions per arribar als acords necessaris per a beneficiar a la ciutadania i la importància dels sindicats, declarats essencials durant el moment més dur del confinament.

La secretària autonòmica Rebeca Torró ha destacat l’esforç dels socialistes “per a aconseguir la unió dels agents socials”, i ha afirmat que la clau d’una bona gestió és “anar de la mà i treballar totes I tots junts”. D’altra banda, Torró ha ressaltat que “davant de l’austericidi de l’anterior crisi, els governs socialistes liderats per Ximo Puig i Pedro Sánchez han proposat un model diferent, sensible als problemes de les persones i han estat al costat dels treballadors i les treballadores”.

Per últim, Ten va afirmar que “hem de dirigir-nos a una economia més verda, més digital i més feminista, que no deixe a ningú enrere”.