NOTA DE PREMSA

 

  • Isabel Esbrí, portaveu socialista a la localitat, lamenta la deixadesa dels responsables polítics en temes tan importants per a la localitat com prevenció de les drogodependències o promoció de la salut.

 

El PSPV-PSOE de Peníscola denuncia que el govern municipal ha deixat perdre diverses subvencions que podrien haver significat inversió en la localitat per part d’altres administracions. La portaveu socialista a l’Ajuntament ha lamentat que s’hagen perdut ajudes en temes tan importants com la prevenció de les drogodependències o la promoció de la salut “a les quals els responsables polítics ni tan sols s’han presentat. A més, cal recordar que ja s’ha deixat perdre una subvenció europea de 600.000 euros per a remodelar el casc antic amb Fons Feder de la Unió Europea per no haver fet bé les coses”.

El passat 14 de desembre del 2018, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va posar en marxa ajudes en matèria d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres transtorns addictius per a l’exercici 2019. “Ens preguntem com és possible que en un tema tan sensible com aquest, Peníscola deixe passar aquest tipus d’ajudes. És una deixadesa absoluta que l’equip de govern que presideix Andrés Martínez no haja ni tan sols demanat aquesta subvenció”, explica Esbrí qui recorda a més que “a Benicarló, la Generalitat li ha concedit 23.100 euros i a Vinaròs 29.900 euros, ací a Peníscola no arribarà ni un euro perquè no s’ha demanat. Els demanem que, es posen les piles i que treballen per no deixar perdre aquestes ajudes, ja que els problemes de drogodependència causen molt de dolor a les famílies i els diners de la Conselleria podrien haver-se destinat a dissenyar un pla d’actuació en la matèria, per exemple”.

D’altra banda, la portaveu socialista assegura que “una altra subvenció que s’ha deixat escapar, ha segut una ajuda que podria haver segut destinada a projectes de Promoció de la Salut i d’accés a serveis i programes de salut en poblacions que viuen en situació d’especial vulnerabilitat. Esta també seria una inversió important per a Peníscola i que ens podria ajudar a desenvolupar iniciatives molt interessants per a la població i a la ciutadania”.