NOTA DE PREMSA

 

  • La portaveu del grup municipal socialista, Isabel Esbrí, assegura que els comptes per a 2020 “no atenen la realitat i necessitats del municipi”

El grup municipal socialista de Peníscola ha votat en contra dels pressupostos que hui s’han tractat a ple en considerar que són un “còpia i pega” dels anys anteriors i que “no tenen cap modificació substancial”.

Així s’ha manifestat la portaveu socialista del municipi, Isabel Esbrí, durant la sessió plenària de hui en la qual ha detallat totes les “mancances” d’aquests comptes “que no atenen la realitat i necessitats del municipi”.

Esbrí lamenta que l’equip de govern no haja inclòs una partida per a la redacció del Pla General d’Urbanisme (PGOU), actualment “desfasat”, i que “tanta falta fa al municipi”. “L’alcalde del Partit Popular, Andrés Martínez, ha gastat 800.000 euros durant anys i no ha sabut solucionar aquest problema, a més de que no té una definició del que és la reestructuració de la nostra localitat”, afegeix la regidora.

La portaveu socialista també ha remarcat l’absència d’una partida per a fomentar la igualtat. “És més —ha dit Esbrí—, Peníscola ha rebut 18.000 euros per a això i, segons un informe de serveis socials, d’aqueixos 18.000 euros, 6.000 ni s’han gastat i, per tant, a l’any que ve s’ingressaran menys”.

Esbrí també ha criticat la rebaixa de la partida per al manteniment dels edificis públics, “una qüestió que sorprén tenint en compte que l’alcalde volia fer-se càrrec del Palau de Congressos, quan ha quedat en evidència que no pot ni mantindre els edificis que té ara”. 

Unes altres de les qüestions que la socialista ha argumentat per al vot en contra han sigut la baixada en un 45% de Xarxa Salut, les retallades també en inversions per al nucli urbà i mobiliaris de platja i la falta de publicitat i transparència en el foment de l’ocupació.