NOTA DE PREMSA

 

  • La portaveu socialista, Isabel Esbrí, insta a l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, a moure fitxa per a garantir la seguretat dels veïns

El PSPV-PSOE de Peníscola ha denunciat aquest divendres que, a data de hui, “el nostre poble encara no compta amb cap pla d’emergències contra catàstrofes, inundacions i incendis”. La regidora i portaveu socialista a l’Ajuntament, Isabel Esbrí, ha recordat que “és obligatori per imperatiu legal que tots els ajuntaments valencians disposen de plans territorials d’emergències i d’altres més específics, pel que no entenem que Peníscola, que compta amb els recursos per poder fer-ho, estiga a la cua i que engrosse la llista de municipis sense protocols d’actuació en casos de sinistres.

Esbrí ha denunciat que “Peníscola no pot estar ni un minut més sense aquests protocols que han de marcar com actuar en cas de sinistres importants, ja que pel mig està la vida dels nostres veïns i veïnes”.

Tot i que ha incidit en què urgeixen els quatre, Esbrí ha recalcat que són precisos tant el pla de prevenció d’incendis, per la important massa forestal amb la que compte el terme municipal peniscolà i que per la sequedat del terreny pot convertir-se en un polvorí a l’estiu, com el d’inundacions, ja que són freqüents a la tardor les crescudes d’aigua a la zona de Peñismar i a altres punts propers a rieres i a la mar Mediterrània. En el cas del punt d’incendis, Esbrí ha exhortat a l’equip de govern “a que es pose les piles” i que sol·licite el permís dels veïns per tal que el Consorci Provincial de Bombers actue i netege les zones més vulnerables enfront als incendis.

La portaveu ha recordat que aquest assumpte es va sol·licitar en el ple ordinari del mes de juliol. Per això, ha tornat a interpel·lar directament a l’alcalde popular perquè “faça el que marca la llei i que treballe perquè Peníscola dispose quan abans millor dels seus protocols propis contra situacions excepcionals per a garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes”.