Els ciutadans moltes vegades ens hem preguntat sobre la utilitat o no del Senat a l’Estat espanyol . Amb la crisi econòmica i la desafecció política com a teló de fons, una de les preguntes que es planteja la ciutadania és la utilitat del Senat i a què es dediquen els seus 265 membres que també es qüestiona per què no és una verdadera cambra de representació territorial, malgrat que ho dicta la Constitució Espanyola , i el motiu pel qual, El Senat ,  no ha estat reformat a fons des de fa 35 anys com  tantes vegades s’ha demanat.

De totes maneres tots pensem en que  la cambra alta no compleix la funció que se  li va encarregar en un principi  que consisteix a ser una verdadera cambra de representació territorial. El nostre senador, malgrat tot continua sent una persona del poble, una persona planera, que reivindica sobretot els problemes que tenim al nostre territori.

De totes maneres el nostre senador vinarossenc, elegit per la demarcació de Castelló, com dèiem abans sempre ha a fet seus els problemes que com a vinarossencs tenim . Independentment del partit pel qual va ser elegit, ell  ens pot aclarir el funcionament del Senat espanyol sobre el qual hi ha tants de dubtes.

Jordi Navarrete, es un exemple atípic de tot allò, que per a nosaltres es  la figura d’un senador. Nosaltres sempre havíem pensat en un senador que sempre està d’acord amb el poder establert, que deixa passar el temps sense crear massa problemes, i assentint a tot allò que des del poder, sobretot econòmic,  li manen.

El Senador en qüestió, sempre ha demanat  fins a la sacietat, unes reivindicacions ben nostres com puguen ser “El cordó mediterrani ””Els trens de rodalies”o s’ha manifestat des del principi contrari a projectes tan controvertits i plens  d’amiguismes com pugue ser el projecte “CASTOR”.

Jordi Navarrete, ens parlarà de tot això el divendres 19 a les 19 hores al saló d’actes de la  biblioteca de Vinaròs.

 

        Associació Cultural Jaume I