El Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló ha iniciat els treballs d’excavació del Castell Polpís, en Sta. Magdalena, una intervenció, que s’emmarca dins dels projectes de conservació i restauració de l’àrea de Cultura de l’organisme provincial.

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha visitat els treballs i ha mostrat la seua satisfacció perquè “per primera vegada es realitzarà un treball de recerca, que permetrà conéixer els diferents assentaments que han hagut a Polpís, i per descomptat això posarà en valor, encara més si cap, la nostra fortalesa”.

Ferrán Falomir, arqueòleg de la Diputació i responsable de l’obra, explica que: “gràcies a aquests treballs podrem obtindre les primeres dades arqueològiques i fidedignes del castell, que ens permetran tindre informació arqueològica i topogràfica, de cara a futures intervencions”.  En aquest sentit, s’estan realitzant un total de tres cates a l’interior del castell, que han de facilitar l’arribada fins al nivell protohistòric de Polpís i en la part exterior s’està netejant i desenrunant la zona, per la qual es preveu estava la zona d’accés principal a la fortificació, la qual cosa permetrà conéixer els diferents nivells d’assentament.