• La cita teatral compleix 20 anys

Des d’aquest divendres 7 de juny i fins al diumenge 9, arriba a Vilafranca la XX Mostra de teatre Capsigrany. Diferents espais de la localitat acolliran les variades representacions de companyies arribades de tota Espanya per a satisfer a tota mena de públic.

En la seua 20a edició, la programació arrancarà el divendres a les 22 hores amb l’acte de presentació de Vilafranca com a Capital Cultural Valenciana. Serà un esdeveniment, a la Sala Carles Pons, en el qual es combinaran audiovisuals, música en viu i teatre. A continuació a la plaça Casa de Cultura tindrà lloc la inauguració oficial de la XX Mostra de Teatre Capsigrany amb Cançons d’Artiga.

La programació del dissabte s’iniciarà a les 12 hores a la Casa de Cultura. “Martina i el bosc de paper” de la companyia L’Horta Teatre és una obra dirigida al públic infantil i protagonitzada per les aventures d’una xiqueta de paper.

A la vesprada la companyia La Fam posarà en marxa un espectacle itinerant des de la plaça En Blasc d’Alagó. Porta per títol “The Wolves” i és per a tota mena de públic. Amb música en viu, el centren quatre personatges d’altura, quatre brokers de Wall Street. Més tard, a la Casa de Cultura, Bambolina Teatre posarà en escena “La Celestina”, espectacle dirigit a majors de 16 anys.

Parlem de la famosa tragicomèdia protagonitzada per Calisto i Melibea però representada amb tècniques i recursos propis del teatre de titelles. I per a acabar, “Emportats” de la Trócola Circ tancarà els actes de la jornada al poliesportiu. Acrobàcies, malabars i música seran alguns dels reclams d’aquest espectacle per a tots els públics.

El diumenge, d’altra banda, comptarà amb un parell de propostes teatrals. Es tracta de “The Audition” de Xa! Teatre, a les 16 hores a la plaça En Blasc d’Alagó. Un càsting per al Llac dels Cignes protagonitzarà una trama plena de rivalitat. I després, a la Casa de Cultura, Improplana Plus representarà “3 Cambrers”, un mos de teatre fresc cuinat al moment amb la improvisació com a eix central.