Des de primera hora d’avui diumenge 7 de gener, la Confraria de Sant Antoni Abat, Dama i els seus familiars, han elaborat unes 130 mil coques per a la festa, segons ens indicava el president Víctor Galán i la seva dona Maite Bayarri.

Ha estat una jornada de convivència i molta feina per a tothom, així ho manifestava també la Dama de la Confraria: Mar Melet Arín, que sempre ha participat i ha viscut a casa seva la festa.

Aquestes coques, es fan totes en un forn tradicional de Benicarló “Forn d ‘Avila” o més conegut per tots “el forn del bisquiri”, que des de fa moltíssims anys es fan allà.

Al final de tota l’elaboració i cocció, s’ha fet la ja també tradicional foto de família, tots junts al costat de tots els nens i nenes de la Confraria.

També hi han estat fent coques, tot el dia, les persones que rebran l’homenatge: José Antonio Fresquet i Tere Forés.

Demà dilluns a partir de les 15:30 hrs ,, tindrà lloc la “embolicà” de totes les coques fetes avui a la carpa situada a la Plaça Constitució, que al llarg d’uns dies es repartiran en totes les escoles i centres de la ciutat en la vigília i dia de Sant Antoni. Els dies 16 i 17 de gener, dia del patró.

 

 

Juanvi Gellida