• La major part de les eixides han consistit en la retirada d’arbres caiguts i en la intervenció per despreniments en façanes
    •  
  • El Consorci estarà mobilitzat durant tota la jornada de demà dissabte per a actuar si fora necessari

El temporal de vent batejat amb el nom d’‘Hortense’ s’ha deixat sentir al llarg d’aquest divendres a tota la província de Castelló, deixant registres de rècord com les ràfegues de 145 km/h registrades aquest matí a Vilafamés. Això ha obligat al Consorci Provincial de Bombers a mobilitzar totes les seues bases per a actuar en cas d’emergència. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha informat que fins a les 18.30 hores s’han comptabilitzat 33 intervencions relacionades amb els efectes de la força de l’aire, que ha provocat l’activació de l’alerta taronja a tot l’interior provincial i la groga a totes les comarques del litoral per a aquest divendres.

Atenent als registres d’eixida, gran part de les actuacions s’han localitzat a les comarques de la Plana Baixa i l’Alt Palància. Principalment, els serveis han consistit en la retirada d’arbres caiguts, amb un total de 17 eixides; actuacions davant el despreniment de cornises, amb sis intervencions, i la retirada d’elements per risc de caiguda, amb 10. És el cas d’uns treballs de retirada de planxes metàl·liques d’un terrat a Vila-real. No s’ha hagut de lamentar cap persona ferida.

Les localitats en què s’ha intervingut són Almassora, Vila-real, Borriana, Nules, Onda, Orpesa, Jérica, Caudiel, Benafer, Geldo, Sorita, Vinaròs, Cabanes, Villamalur, Zucaina, Betxí i Benassal.

Els bombers provincials estan a l’expectativa per si haguera que actuar al front marítim per la força de la mar, però tot sembla que la virulència de les onades s’ha quedat mar endins, tal i com marcava la previsió meteorològica.

La preemergència per risc de forts vents continuarà activada demà dissabte en nivell groc a tot l’interior provincial. “El dispositiu es mantindrà en marxa igual que hui amb tots els efectius a la disposició de la ciutadania”, ha indicat Ibáñez.

INCENDI A RECIPLASA

El cos de Bombers de la Diputació també ha intervingut en les tasques d’extinció d’un incendi que s’ha declarat aquest migdia a l’abocador de Reciplasa, localitzat al terme municipal d’Onda. Fins a allí s’han desplaçat quatre dotacions de bombers i una unitat de forestals. El foc ha afectat diversos sectors de tractament de residus en l’exterior de la planta. A hores d’ara encara es troba actiu però controlat.