Desena entrevista als candidats de Vinaròs, Benicarló i Peñíscola a les eleccions locals del 26 de maig. Avui ens tornem a desplaçar a Peñíscola, aquest cop per parlar amb el candidat del Partit Popular en aquesta localitat, Andrés Martínez

 • Qui és Andrés Martínez?

Soc un veï del poble de Peníscola amb ganes, il.lusió i força de seguir treballant pel meu municipi i la seua gent.

De formació, advocat, he tingut l’orgull, l’honor i la responsabilitat de ser alcalde de la ciutat i, en els darrers anys, compatibilitzar-ho amb el càrreg de Vicepresident de la Diputació de Castelló amb la delegació de l’àrea de Turisme.

 • Per què es presenten a les eleccions del 2019?

Perquè vull que Peníscola segueixi creixent en oportunitats, creixent en qualitat de vida per a totes les veïnes i veïns; perquè el nostre govern ha suposat, per a la ciutat, el període de major estabilitat política, creixement econòmic i de majors conquestes en matèria social.

Sota el nostre mandat hem obert les portes de la nova escola de primària, l’institut, l’escola de música, la biblioteca, el centre juvenil, el centre de salut i multiplicat per tres el personal i recursos dels Serveis Socials municipals; hem recuperat el nostre patrimoni arquitectònic i restaurat les muralles i el Castell; hem aconseguit projectar i promocionar la nostra destinació turística com mai abans s’havia fet, generant oportunitats econòmiques i reduïnt els índex d’atur fins a xifres de plena ocupació bona part de l’any.

Estic convençut que esta estabilitat, l’eficiència en la gestió i l’aval de la nostra experiència són necessaris per a seguir sumant en el futur de la nostra ciutat.

 • Per què és del PP?

Perquè crec, fermament, en la llibertat de les persones, i la defenso. Front a les prohibicions de l’esquerra, defenso la llibertat de triar l’educació dels nostres fills; defenso poder gaudir una tarda de bous al carrer; defenso poder pescar al nostre litoral amb canya, defenso les nostres tradicions i la nostra gent. Per damunt d’imposicions, defenso la llibertat i per això sóc del Partit Popular.

 • Per què la gent ha de votar al PP?

Perquè a Peníscola l’única formació que garanteix el compliment del seu programa electoral és el Partit Popular. La resta de propostes quedaran en paper mullat amb l’únic programa d’arribar al poder, fent pactes contra natura de dretes amb extrema esquerra i nacionalistes, contradint els seus propis principis i el seu contracte amb el veïnat, que és el seu programa electoral.

Votar al PP significa apostar pel creixement econòmic, la millora del benestar social i la garantia de que el que vot de centre dreta no vagi a parar al mateix sac que els vots de l’esquerra radical.

Andrés Martínez amb els integrants de la seva llista a les eleccions municipals // Foto: Partit Popular
 • Diguin’s 5 propostes del PP per a Peñíscola.

El nostre programa electoral és un programa realista i ajustat al marc competencial de l’administració local, així com a la seva realitat financera.

Després de les sentències de la mala gestió de governs d’esquerres ha calgut fer un esforç per a ajustar inversions. Ara, amb l’economia sanejada, gràcies a la gestió del Partit Popular, podem assumir nous reptes i seguir conquerint drets i guanys per a les persones.

En matèria de polítiques socials, seguiran sent el centre de la nostra acció de govern, assumirem, per exemple, el finançament de les activitats extraescolars a l’escola.

Pel que fa al nostre entorn, posarem en marxa el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que ja estem treballant, per crear nous espais peatonals, zones verdes i carrils bici; també completarem la reurbanització del nucli subusrbà, renovant l’Avda Espanya i l’Avda de la Mar.

En l’apartat econòmic, seguirem apostant per la promoció turística i la gestió de qualitat, redactant un nou Pla Estratègic de Turisme; inclourem una nova Fira al calendari que recupere els oficis tradicionals del mar i la terra i promocione la gastronomia autòctona vinculada a la dinamització del sector primari.

Pel que fa a la conservació i recuperació del Patrimoni, recuperarem la Font de Sant Pere i tramitarem la declaració de Patrimoni Cultural Inmaterial de España de les nostres Danses.

I parlant de gestió de l’administració, seguirem practicant una política real de participació activa, tenim 7 consells de participació que creixerant de la mà de les entitats locals; així com la transparència en la gestió, som 100% transparents i seguirem amb esta política d’accessibilitat i despatxos oberts a tothom.

 • Amb qui creuen que pactaran després de les eleccions?

El nostre pacte és amb les veïnes i veïns de la nostra població. Seurem amb aquelles forces polítiques amb les que tinguem coincidències de programa i compatibilitat idiològica, per suposat no anem a pactar amb l’extrema esquerra ni el nacionalisme radical. Els nostres principis i el nostre compromís de programa amb el nostre electoral està per damunt de tot.

 • Un record de la seva etapa política?

El meu record és per a tots i cadascun dels companys que han treballat pel poble desde l’ajuntament, al meu costat; el millor que em duc de la política és haver pogut compartir la meva passió per Peníscola amb gent que s’ha deixat la pell pel seu poble.

Cada fita assolida, cada èxit, ha estat i és un èxit col.lectiu. Posar en valor la tasca de tots, és de justícia.

 • Quines aficions té fora de la política?

M’agrada la pràctica de l’esport i hi dedico al menys una hora al dia.

Com tots sabeu, he estat jugador de futbol i m’agrada practicar-lo cada volta que m’és possible. Els valors del treball en equip, el treball dur i el sacrifici per a obtindre una meta i la competitivitat entesa per a aconseguir la millora constant, són valors que comparteixo i defenso.

 • Una il·lusió?

Que Peníscola segueixi assolint reptes de futur i segueixi conquerint este espai de reconeixement i referència que, junts, hem aconseguit. Som una marca sòlida, solvent,que atrau inversió i genera riquesa. Hem de seguir en esta direcció i garantir que segueix traduïnt-se en treball i benestar social.

 • Què és el que més li agrada de Peñíscola? I el que menys?

A mi m’agrada tot del meu poble, no és una qüestió de falta de crítica, és una qüestió d’estima. Per damunt de tot, admiro la capacitat de treball i lluita de la nostra gent, som un poble treballador, acollidor i hospitalari que, tot i ser una de les majors destinacions turístiques del nostre litoral, no ha perdut les seves arrels ni la seva identitat de poble mariner.

L’estima per les tradicions i el respecte pel llegat dels nostres avantpassats són una de les nostres senyes d’identitat i el meu compromís és seguir promovent que així siga.

 • Dona’ns la teva quiniel·la electoral.

El Partit Popular surt a guanyar i estic segur de que rebrem el recolzament de l’electorat.

 • NOTA: Aquest qüestionari ha estat enviat a les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Vinaròs, Benicarló i Peñíscola. Publiquem les dels polítics que ens han contestat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here