Seté capítol d’aquest serial d’entrevistes als candidats de Vinaròs, Benicarló i Peñíscola a les eleccions locals d’aquest 26 de maig. Avui ens toca viatjar a Vinaròs, per parlar amb Juan Amat, candidat del Partit Popular a l’Ajuntament de la capital del Baix Maestrat.

 • Qui és Juan Amat?

Un vinarossenc de 37 anys, casat, inconformista, que vol veure com Vinaròs millora, avança i progressa per tal de fer de la nostra ciutat un espai amb millors infraestructures, més zones verdes i on la gent tinga les millors oportunitats per a trobar feina.

Una persona de fortes conviccions però al que li agrada treballar en equip per fer realitat aquells objectius que ens fixem per als propers quatre anys.

 • Per què es presenta a les eleccions del 2019?

Tinc la confiança i el soport de tot el Partit Popular de Vinaròs per a donar-li a Vinaròs l’impuls necessari després d’una legislatura on s’han fet molts anuncis però no s’ha materialitzat cap projecte rellevant.

Em presento perquè crec que Vinaròs mereix més del que li oferix el tripartit actual i perquè tinc al meu costat a una sèrie de persones que m’ajudaran a fer-ho possible.

 • Per què és del PP?

El Partit Popular és el partit moderat i liberal que millor representa la meua forma d’entendre la societat. És el partit que sap gestionar, que crea ocupació i baixa els impostos tal i com farem si els vinarossencs ens donen la seua confiança.

L’única garantia de canvi a Vinaròs a les eleccions del 26 de maig és el Partit Popular.

 • Per què la gent ha de votar al PP?

Diria que per dos motius que ens diferencien de la resta de partits.

El primer és que tenim un programa que venim anunciant-lo des de fa moltes setmanes i que és molt clar: Baixada d’impostos, més zones verdes, plans integrals de millora de la costa nord, costa sud i ermita i un nou centre ocupacional.

En segon lloc perquè presentem una candidatura de persones preparades, il·lusionades i amb ganes de fer realitat el nostre programa des del primer dia.

Juan Amat presenta la seva candidatura a l’alcaldia de Vinaròs // Foto: Partit Popular
 • Diguin’s 5 propostes del PP per a Vinaròs
 1. La primera: Reducció de l’IBI per a tots els vinarossencs i recuperar les bonificacions per a famílies nombroses, locals comercials, oficines i restaurants.
 2. La segona: Reducció de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres per tal de reactivar l’economia local.
 3. La tercera: Plans integrals de millora per a la costa nord, costa sud i ermita amb la creació d’una regidoria concreta per a aquestes zones, un pressupost específic anual per a solucionar les deficiències que porten arrastrant des de fa anys i d’aquesta forma millorar l’asfaltat, l’enllumenament, la seguretat ciutadana i la circulació vial.
 • Creuen que pactaran amb algú després de les eleccions?

El nostre objectiu és governar per tal d’aplicar les mesures del nostre programa electoral i si els vinarossencs no donen a cap partit polític una majoria suficient el Partit Popular està disposat a pactar en aquells en els que puguem fer realitat el nostre programa electoral.

La gent del Partit Popular no necessita de la política municipal per a tindre un sou i això ens dona la llibertat per tal de ficar sempre per davant les idees i el projecte i no els salaris dels regidors.

 • Un record de la seva etapa política?

La primera vegada que vaig prometre el càrrec de regidor. La política sempre m’ha agradat
però mai pensava que m’involucraria de forma directa.

Eixa legislatura, la de 2011 a 2015 va ser apassionant i com a regidor d’hisenda i ocupació crec que se va fer una gran feina de control del deute, iniciar projectes innovadors.

 • Quines aficions té fora de la política?

La lectura, que me serveix de desconnexió; el futbol i viatjar sempre que puc.

 • Una il·lusió?

Fer realitat en els pròxims quatre anys el projecte que presentem per a estes eleccions
municipals.

 • Què li agrada més de Vinaròs? I el que menys?

M’agrada la seua gent, el caràcter obert i emprenedor de la major part dels vinarossencs. M’agrada caminar pels seus carrers i observar el dinamisme d’una ciutat a la que volem donar-li un nou impuls per tal de fer-la encara millor.

El que menys m’agrada és veure com la mala gestió dels responsables municipals actuals ha fet perdre oportunitats i infraestructures que són necessàries per a Vinaròs.

 • Dona’ns la teva quiniel·la electoral.

En estos moments no tinc cap quiniela al cap. El meu objectiu és fer arribar a la major part dels vinarossencs el nostre projecte i el nostre equip perquè estic segur que aquells que el coneguen ens donaran la seua confiança. Estic convencut que el 26 de maig serà el dia on Vinaròs agafarà l’impuls necessari per afrontar en garanties els propers quatre anys.

 • NOTA: Aquest qüestionari ha estat enviat a les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Vinaròs, Benicarló i Peñíscola. Publiquem les dels polítics que ens han contestat.