Avui, en aquest serial d’entrevistes als candidats de Vinaròs, Benicarló i Peñíscola a les eleccions locals del 2019, agafem el cotxe i marxem cap a Benicarló. En aquesta cinquena entrevista, parlem amb Marta Escudero, candidata de Compromís a l’alcaldia de Benicarló.

 • Qui és Marta Escudero?

Una benicarlanda de 42 anys, lluitadora incansable per allò que es proposa i compromesa
amb totes les causes que inicia. En aquest cas, la lluita iniciada, és des de la política, on ha
adquirit un compromís per fer de Benicarló una ciutat millor, més moderna i més inclusiva.

 • Per què es presenta a les eleccions del 2019?

Al 2015, el canvi polític es materialitzava a Benicarló, i assumíem en nostre compromís amb treball, il·lusió i convicció. Compromís es convertia en el motor del canvi amb polítiques valentes i decidides.

Ara, al 2019, cal arribar més lluny, a més persones. El canvi que hem portat ha construït, ha sumat i ens ha fet crèixer en positiu. Estes eleccions, toca consolidar eixe canvi.

 • Per què és de Compromís per Benicarló?

Perquè és el partit polítc que millor representa el valencianisme, el feminisme, la garantia de drets socials, l’ecologisme, l’honestedat i la valentia. Eixos són els valors essencials per a mi i Compromís els representa íntegrament.

Estic orgullosa d’encapçalar l’opció política que engloba tot allò què és bàsic i necessari dins una societat.

 • Per què la gent ha de votar a Compromís per Benicarló?

Compromís és el millor projecte per garantir la felicitat i el benestar de la societat. I ara, la nostra carta de presentació, les polítiques per a les persones, ve acompanyada de la credibilitat d’un treball coherent, incansable i honest, després d’aquestos 4 anys de govern.

Som l’única opció que garantitza progrés i lluita per que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats.

 • Diguin’s 5 propostes de Compromís per Benicarló per a Benicarló.
 1. Inclusió, inclusió i més inclusió: Estos quatre anys hem donat passos molt importants en eixe sentit, però cal afiançar-los i reforçar-los. Accions per incloure a les persones discapacitades, a les persones nouvingudes, accions que asseguren que tots els infants arribaran amb les mateixes oportunitats allà on vulguen arribar.Imprescindible també impregnar cadascuna de les accions municipals amb feminisme, per tal de garantir la igualtat plena entre dones i homes necessària en una societat del segle XXI.
 2. Volem una ciutat sostenible i compromesa amb el medi ambient. En eixe sentit, cal seguir treballant les polítiques que afavoreixen l’ús de la bicicleta, o encetar projectes ambiciosos per reconciliar a la societat amb els espais verds i integrar-los dins el model de ciutat que anem construint.
 3. Esta legislatura s’han posat en marxa procesos molt importants de participació ciutadana i projectes que han millorar la comunicació i la interacció de l’administració amb la societat civil. Toca expandir eixes primeres llavors i treballar perquè la ciutadania tinga més capacitat d’informar-se, participar i ser crítica amb les polítiques municipals: wifi lliure als espais públics, desenvolupar nous canals de comunicació o augmentar el poder de decisió ciutadà sobre el pressupost muncipal són mesures necessàries.
 4. En aquest moment, la veu dels joves està present i reivindica el seu espai dins la seua ciutat. Proposem obrir espais per poder fer que eixa veu s’escolte amb més força i que la participació juvenil dins el dia a dia de Benicarló, siga més intensa i més valorada per la ciutadania.
 5. Proposem una aposta clara per la revitalització del comerç local, amb el Mercat Municipal com el seu cor més representatiu. Per tindre una ciutat viva, els seus carrers han de comptar amb botigues i comerços de tota la vida que donen eixe servei proper i acurat que té un valor que moltes vegades ens passa per alt. És hora de remarcar i realçar la  proximitat i la calidesa i convertir a Benicarló en un referent comercial.
 • Amb qui creuen que pactaran després de les eleccions?

Tenim clar amb qui no. Mai hi haurà un pacte amb aquells partits polítics que retallen drets de persones, que es posicionen en contra del feminisme, que neguen la igualtat de les persones siga quin siga el seu origen o opció personal.

Compromís Benicarló presenta la seva candidatura // Foto: Juanvi G.
 • Un record de la seva etapa política?

És molt gratificant veure com persones honestes i treballadores, amb qui vam compartir llluita i carrer fa anys, són ara persones amb responsabilitat de govern o veus decisives en institucions supramunicipals que ens ajuden a portar la veu dels nostres pobles allà on es
 prenen decisions que ens afecten.

Fer la vista enrere i comprovar el camí fet i els fruits que es van recollint encoratja a seguir treballant.

 • Quines aficions té fora de la política?

Sóc una enamorada de la música i les danses tradicionals i he estat aprenent i ballant amb grups de dansa de la nostra ciutat. També m’agrada molt el camp i el medi ambient i qualsevol oportunitat és bona per posar-me les botes de muntanya i sortir a gaudir del nostre paratge natural.

 • Una il·lusió?

Obtindre l’alcaldia de Benicarló i continuar sent el motor del canvi per materialitzar totes aquelles propostes amb que volem fer un Benicarló millor.

 • Què és el que més li agrada de Benicarló? I el que menys?

Benicarló té un potencial enorme, les persones benicarlandes són solidàries, compromeses, treballadores i emprenedores. Tenim a més recursos valuossísims, el nostre camp, la mar, una història i tradicions que ens fan estar molt orgullosos del que som i que ens donen força per caminar cap on volem arribar.

No m’agrada de Benicarló la deficiència en infraestructures que ens desconnecten de la resta del país i ens deixen en situació de desigualtat respecte a altres territoris. La connexió ferroviària, l’AP-7, les carreteres deficients que impedeixen un bon enllaç comarcal. Sense una equitat de recursos ens costa posar en valor tot allò que tenim.

 • Dona’ns la teva quiniel·la electoral.

El govern progressista que va arribar a Benicarló al 2015 es revalidarà al 2019 però amb una majoria de Compromís. El progrés ha vingut per quedar-se.

 • NOTA: Aquest qüestionari ha estat enviat a les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Vinaròs, Benicarló i Peñíscola. Publiquem les dels polítics que ens han contestat.