• Alegria i il·lusió per partida doble la que han sentit aquest matí els més de 40 escolars del CRA Araboga de Canet lo Roig; al retrobament amb els seus companys després de les vacances nadalenques s’ha sumat l’entusiasme d’incorporar-se a les classes estrenant la nova infraestructura educativa.

Entusiasme també compartit per la comunitat educativa i per l’alcaldessa de la localitat, Mª Ángeles Pallarés, que ha manifestat la seua satisfacció, “per fi el col·legi ja és una realitat i els escolars de Canet i de pobles veïns tenen unes instal·lacions en condicions on podran desenvolupar la seua formació acadèmica”, indica, alhora que ha agraït el suport de la directora del centre, Ángels Esteller, i del professorat, “han col·laborat amb la brigada en el trasllat de material i en la posada a punt de les aules”.

Així mateix, ha destacat que dotar a Canet d’un centre educatiu d’aquest nivell “és un gran pas per a frenar la despoblació; de fet, aquest curs, ja hi ha alumnes de famílies que s’han traslladat a viure a Canet i esperem que, a partir d’ara, els seguisquen més perquè el nou centre està preparat per a cobrir les necessitats futures d’escolarització de la zona, ja que disposa de 100 places escolars ”, va afegir Pallarés.

Un desitg materialitzat

Amb la construcció i posada en marxa del nou col·legi culmina una espera no exempta de dificultats. Arrere van quedar els dies en què va caldre habilitar aules en dependències municipals perquè els escolars pogueren assistir a classe mentre es construïen les aules prefabricades  o utilitzar la plaça de l’Ajuntament com a pati.

La construcció del nou CRA Araboga s’ha fet possible a través del programa Edificant, impulsat per la Generalitat Valenciana, i ha comptat amb una inversió pròxima als 1,5 milions d’euros. El nou col·legi compta amb  2 aules d’Infantil, 3 de Primària, menjador, cuina i pista esportiva.