Els Mossos d’Esquadra van decomissar 50 ocells fringíl·lids destinats a la venda il·legal durant un control de trànsit a Santa Bàrbara, el passat 8 de juny.

Als volts de migdia, els agents van aturar un turisme amb quatre homes que transportava una gran quantitat de petits ocells. Efectius de la Unitat Regional de Medi Ambient es van desplaçar fins al lloc, on van trobar setze gàbies amb verdums, caderneres i passerells, fins a 50 ocells en total.

Cap dels animals portava anella identificadora i cap dels passatgers va aportar documentació que acredités la seua procedència legal. En l’escorcoll del vehicle, a més, es van localitzar quatre xarxes per capturar i material com estaques, pals i cordes per muntar-les.

Alguns dels ocells, a més, portaven anelles a les potes per poder-los lligar i utilitzar com a reclam. Els agents van intervenir els fringíl·lids –que posteriorment van ser lliurats a un centre de recuperació de fauna salvatge- i van denunciar administrativament els quatre homes per tinença i captura protegida d’animals salvatges, d’acord amb la Llei 2/2008.