El diumenge 28 d’octubre, al matí, el Tio Gori i la Tia Caballera juntament amb els gegantons, Sastià i Misi, i també, amb alguns nanos de la família Burgesa i Ulisses i amb el nano de Toni Fabregat acompanyats pels Joglars de la colla van viatjar a la ciutat d’Ontinyent per participar en el 7é Aplec de Gegants i Cabuts. 

La jornada gegantera ontinyentina va començar amb la plantada de gegants; va continuar amb la cercavila i va acabar amb la ballada individual i conjunta de totes les colles participants Un gran dia on els carrers estaven plens de 
gom a gom, de xiquets i xiquetes amb castanyots que animaven la festa i donaven molta vida al municipi.

A més a més, al cap de setmana següent, el dissabte 03 de novembre va tenir lloc també a Ontinyent l’Assamblea anual de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants on es va ampliar la família amb una nova colla: l’Associació Cultural Massadansa de Massamagrell. Benvinguts, companys!
 

Però, el fet més destacat és que es va designar l’agrupació de Vinaròs com a organitzadora de la 4a Trobada de la Federació, que tindrà lloc el dissabte 29 de juny de 2019, coincidint amb el 75é Aniversari dels Gegants vells i dels Nanos de la família Burgesa.

Amb aquesta trobada a Ontinyent i amb la bona notícia de ser els organitzadors de la 4a Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants coincidint amb l’aniversari dels Nanos i Gegants més vells, tanquem aquesta temporada 2018 i ens preparem amb moltes ganes per organitzar-ne la pròxima.

 
Visca els Nanos i Gegants! Visca la Cultura popular!

Xoc, xorroc, xoc, xoc!