• La comissió de festes de Portell, la Colla Els Embalats, ha presentat el programa de festejos de les festes patronals que se celebraran entre el 9 i el 15 d’agost a la localitat dels Ports.

Els actes s’iniciaran el 9 d’agost amb el dia dels més menuts on no hi faltarà el parc infantil, la desfilada infantil de disfresses amb xocolatada i jocs tradicionals i la projecció d’una pel·lícula infantil. El dia 10 serà el del chupinazo i arribarà amb l’adorn dels carrers, el chupinazo, el ‘corro’ de vaques de la ramaderia Carpio amenitzat per la xaranga “Donant la nota”, la prova d’un bou de la ramaderia Calderona de Segorbe i el seu posteior embolada i l’orquestra Super Màgic.

El dia 11 serà el dedicat a l’associació cultural taurina. El dia comptarà amb el menjar i l’assemblea de socis, el corro de vaques de la ramaderia del Carpio i la prova del bou de la ramaderia Calderona, el sopar popular, l’embolada del mateix bou i la oruesta La Mala Vida i la discomòbil Dj Sastre amb entrada gratuida.

El dia 12 serà el dediado als patrons de Portell, Sant Roc i Sant Tomàs. A la plaça se celebrarà una trobada de dolçaina i tabal. Després de l’obertura del meson del vi es celebrarà la missa en honor als patrons amb la presència de la Rondalla de la Iglesuela del Cid. Després es celebrarà la processó i arribarà l’actuació dels dolçainers al Corro. A la vesprada, entre un ambient musical, se celebraran els concursos de guinyot i botifarra. Després arribarà el concurs Tu cara me sona en versió de Portell.

Dilluns dia 13 serà una jornada gastronòmica. L’associació de caçadors L’Aurora i la federació de caça de Castelló han organitzat una jornada de dibuix i activitats d’habilitat per als més petits. Al pavelló es celebrarà el concurs de paelles amb una actuació musical patrocinada pels jubilats.

EL dimarts dia 14 serà la jornada de les colles amb la concentració, el menjar al poliesportiu, la rotllana de vaques de la ramaderia de Teo Adell de Castellote i la prova d’un bou del mateix ferro que també serà embolat. Després actuarà l’orquestra Walectric i la discomòbil DML. Les festes arribaran al seu punt i final amb la celebració del dia de l’Esperança. En aquesta jornada no faltarà l’ofrena floral, el sopar popular i el lliurament de trofeus amb la traca final de festes.

 

—-

Totes les faroles de Portell ja són Led

L’Ajuntament de Portell de Morella ha acabat de canviar totes les lluminàries del nucli urbà gràcies a la segona fase de les ajudes sol·licitades a l’IVACE, dins el programa d’ajuts d’estalvi i eficiència energètica en els serveis públics. Ara totes les lluminàries han passat a ser de leds que tenen un consum molt menor que les de sodi i il·luminen amb major intensitat.

L’Ajuntament ha rebut un ajut en forma de préstecs bonificat de 29.995,9 € dels quals 14.997,95 € són a fons perdut. Es tracta d’un projecte acollit als ajuts de IVACE cofinançat per la Unió Europea dins del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.