• Esquerra Republicana de Catalunya presenta 50 esmenes sobre les Terres de l’Ebre a uns Pressupostos de l’Estat que les obliden i maltracten
 

El senador Miquel Aubà i el diputat al Congrés Jordi Salvador han presentat les 50 esmenes que ha registrat la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana davant el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat defensat pel PP i Ciudadanos.

Aubà, a més de recordar que ‘la manca d’inversió de l’Estat a les Terres de l’Ebre és crònica’, ha denunciat  que ‘el projecte de Pressupostos de PP i Ciudadanos  demostra que aquests partits no governen per a tothom, perquè obliden i maltracten les Terres de l’Ebre’. El senador ha definit les esmenes presentades ‘com una radiografia bàsica  de les inversions i obres que necessitem per ser competitius i viure millor’.

D’aquestes 50 esmenes, que sumen 112 milions d’euros, 4 fan referència a infraestructures compartides amb altres àrees de la demarcació de Tarragona, com ara el rescat dels peatges de l’autopista AP-7, la millora de la línia ferroviària R-15 o la dotació de més equips i mitjans de protecció civil als ajuntaments de les zones nuclears.

La majoria de les esmenes presentades pels republicans ‘són les mateixes de la darrera dècada, perquè les necessitats d’inversió en carreteres, trens, indústria o medi ambient fa anys que esperen unes inversions que no arriben’, ha afirmat Aubà, que ha posat com a exemple la construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, el pas a nivell soterrat de Móra la Nova o la millora de l’accés a Amposta per l’N-340. També la finalització de les obres del Pla de Restitució Territorial, la necessitat d’ajudes per reindustrialitzar  les Terres de l’Ebre o la finalització de la gasificació de la Ribera d’Ebre. A més de la construcció del camí de guarda de la Badia dels Alfacs o la dotació de diners per al Pla de gestió, recuperació i transferència de sediments des dels embassaments fins a la desembocadura; entre moltes altres esmenes.

El diputat Jordi Salvador ha fet saber que Esquerra Republicana ha presentat més de 1.000 esmenes al projecte de Pressupostos de l’Estat, uns Pressupostos que ha qualificat de ‘perjudicials per a Catalunya’. Salvador ha justificat el rebuig als Pressupostos presentats per PP i Ciudadanos, entre altres motius, perquè són els més baixos en despesa social des de l’any 2009, destinen 500 milions a rescatar les autopistes radials de Madrid i  una de les partides que més augmenta és la de la despesa militar, que ho fa en un 10 % i arriba als 9.600 milions d’euros.