NOTA DE PREMSA

 

  • La portaveu del grup municipal socialista demana en el ple que s’informe del cost de l’anterior projecte i si els fonaments executats del col·legi són els idonis.

La portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola, Isabel Esbrí, ha criticat que en quasi dues dècades l’alcalde del Partit Popular, Andrés Martínez, haja sigut incapaç de buscar una alternativa per a l’emplaçament d’un nou col·legi. Tal com va explicar ahir en el ple, Esbrí va recordar que la localitat s’ha adherit, per segona vegada, al Pla Edificant a causa de la falta de responsabilitat del PP i li ha dit a Martínez que la responsabilitat “no sols s’abandera, també es practica”.

Esbrí defensa des del partit socialista que, “malgrat ser una solució transitòria, estem a favor de l’ampliació de l’escola per responsabilitat i el pla Edificant és una de les principals i millors eines impulsades pel govern del Botànic de Ximo Puig que permet la dignificació de les infraestructures educatives”. “En canvi, cal recordar que el PP no va votar a favor d’este pla en les Corts Valencianes i que en 2018 el PP de Peníscola va impulsar l’adhesió però la proposta no va ser l’encertada, ja que l’únic solar del qual es disposava per a fer el col·legi era a l’entorn de Cap Blanc, un emplaçament que va provocar crítiques i amb raó; i amb un projecte, en el qual ja s’havia gastat diners de les arques municipals, i que ara no servix per a res”, explica Esbrí.

Per a la regidora socialista, l’alcalde del PP Andrés Martínez “demostra una falta de responsabilitat perquè no ha sigut capaç, en 20 anys, d’haver trobat un emplaçament en el nucli urbà. I a això se suma una altra problemàtica i que és el Pla General d’Ordenació Urbana, en el qual s’han gastat més 600.000 euros i no afavorix el creixement de la ciutat”.

La portaveu del grup municipal socialista també ha demanat saber el cost total de l’anterior projecte, quan s’ha gastat l’ajuntament i que els tècnics municipals certifiquen que la fonamentació executada en el col·legi per a la seua ampliació és suficient per a suportar la càrrega i no passe com amb el poliesportiu que, després de gastar-se molts diners en el projecte i en obres, el sistema de resistència, malgrat estar previst, no estava executat”.

Finalment, Esbrí insta a Martínez a “deixar a un costat els suposats acords verbals amb el director territorial d’Educació i que tot quede per escrit, no siga que, dins de dos anys, diga que el projecte no s’ha fet per culpa de la conselleria”.