• La candidata socialista denuncia la falta de mantenimiento por parte del gobierno local y exige un calendario de actuaciones de mejora

El PSPV-PSOE de Peníscola ha denunciat “els evidents problemes de manteniment” que pateix el col·legi públic Jaime Sanz. Ho ha fet a través de la candidata a l’Alcaldia Isabel Esbrí, que ha comprovat in situ les problemàtiques que, des de fa temps, pateixen les instal·lacions educatives davant “la desídia de l’equip de govern local”.

Segons ha explicat Esbrí, aquests problemes són visibles tant en l’exterior, on es pot apreciar “el lamentable estat de conservació de la tanca perimetral”, com a l’interior del col·legi. “Hi ha aules amb goteres i lavabos conquerits per l’òxid. Totes dues problemàtiques han sigut llargament criticades per pares i mares del centre però han caigut en sac trencat”.

La regidora d’Educació, María Jesús Albiol, “no ha fet els seus deures i ací està la prova. Ens consta que coneixen aquesta situació, però passen els mesos i la cosa continua sent igual. El CEIP Jaime Sanz no està en bones condicions”, ha lamentat la candidata.

Davant aquesta situació, “des del Partit Socialista exigim al govern d’Andrés Martínez un calendari urgent d’actuacions de millora, ampli i consensuat amb la comuniqueu educativa, perquè sense unes instal·lacions dignes no es pot oferir una educació de qualitat als nostres fills”, ha sentenciat Esbrí. D’igual manera, ha recordat que és tasca de l’Ajuntament notificar a altres institucions l’existència de desperfectes perquè actuen, com és el cas dels lavabos”.

LES EXTRAESCOLARS, LES GRANS OBLIDADES

Les problemàtiques del col·legi Jaime Sanz no solament tenen a veure amb les infraestructures. Són reiterades les crítiques a la poca col·laboració de l’Ajuntament en la programació de les extraescolars, que tal com apunten els experts “són profitoses per al desenvolupament social, cultural i acadèmic dels xiquets i xiquetes”. En aquest sentit, Esbrí ha avançat que “des del PSPV-PSOE “ens posarem a la disposició de la direcció del centre i de l’Ampa per a coordinar les activitats i per a recollir, de forma periòdica, les necessitats del col·legi”.

LA GENERALITAT ELIMINARÀ ELS BARRACONS

L’alcaldable socialista ha recordat que ja està en tràmit la reforma del Jaime Sanz, la qual cosa permetrà eliminar la massificació que pateix el col·legi i dir adeu a les dues aules de barracons. “Tenim un govern autonòmic liderat per un socialista compromés amb l’educació pública i això es nota, esperem que el consistori reculla el guant i escolte les reivindicacions de la comunitat educativa”.