Esbrí (PSPV-PSOE) proposa una Peníscola al capdavant en igualtat de gènere

0
  • La candidata a la Alcaldia crearà una regidoria i una comissió que supervise les polítiques en matèria d’equitat en el municipi

La candidata del PSPV-PSOE de Peníscola a les eleccions municipals del 26 de maig, Isabel Esbrí, ha anunciat que el seu programa electoral estarà enfocat a aconseguir “una ciutat més feminista i inclusiva”, per això impulsarà una regidoria d’igualtat que “dependrà directament d’Alcaldia”. Així ho ha anunciat després de la celebració del Ple ordinari del mes de març, en el qual s’ha aprovat una declaració institucional contra la violència de gènere.

“No és comprensible ni admissible que l’any 2019 Peníscola no tinga una regidoria dedicada a la promoció de la igualtat”, ha lamentat Esbrí, que ha defensat la creació d’aquest nou departament com a “centre de coordinació de totes les polítiques d’igualtat entre dones i homes”.

Al fil, la candidata socialista ha criticat “el desinterés” de l’actual equip de govern popular en el que a progrés en igualtat es refereix. “Aquesta legislatura hem insistit molt per a aconseguir l’aprovació d’un Pla d’Igualtat per a la plantilla de l’Ajuntament, però, no obstant això, no s’ha posat en marxa la comissió d’igualtat”. Per a Esbrí aquesta situació reflecteix “la deixadesa imperant” a l’Ajuntament peniscolà, “ja que des del primer dia hauria d’estar treballant i vetlant pel compliment de les polítiques d’igualtat”. Davant això, la candidata ha posat l’accent en “el meu compromís com a candidata a l’Alcaldia és crear una regidoria específica i la constitució de la comissió d’igualtat”.

EL PLE, SENSE INFORMACIÓ

La regidora i candidata també ha criticat la “mala praxi” amb la qual actua el govern d’Andrés Martínez, ja que “hem assistit, una vegada més, al Ple, sense tota la documentació requerida”. Així doncs, Esbrí ha recordat que segons l’article 50 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) “els partits polítics representats a l’Ajuntament han de disposar de la documentació íntegra en el moment de la convocatòria de la sessió. I no ha sigut així”.

Isabel Esbrí considera “una irresponsabilitat” aquest fet i ha criticat que ho facen “tot i saber-ho”, pel fet que s’ha requerit en diverses ocasions en comissió informativa. “Malgrat les traves, continuem amb el nostre treball diari com a oposició activa i constructiva”, ha sentenciat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here