Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Conferència de Ramon Mampel i les oliveres mil·lenàries

22 març - 19:30 - 21:00

Dijous, 22 de març a les 19,30 hores

Fundació Caixa Vinaròs-Auditori Carles Santos

Conferència a càrrec de Ramon Mampel, secretari general de La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, amb el títol “Les oliveres mil·lenàries”.

 

 

El patrimoni natural de les oliveres mil·lenàries

Autor: Grup de Debat i Recerca Tràngol

El proper dijous, 22 de març, a la fundació Caixa Vinaròs i a les 19.30 hores, el grup de debat i recerca Tràngol ens proposa una altra activitat. Es tracta de la conferència que sota el títol “Les oliveres mil·lenàries”, ens oferirà Ramon Mampel, secretari general de La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià.

Mampel ens farà un repàs dels 30 anys de lluita que ell, personalment, junt al seu sindicat, han portat a terme des que es van començar a vendre algunes oliveres mil·lenàries al Maestrat.  Ens explicarà com, des de finals dels anys 80, van creure convenient desenvolupar una activitat al voltant d’aquest patrimoni d’oliveres mil·lenàries que sense dubte era únic al món. No sols ens parlarà de quines actuacions van portar a terme per a protegir-les, sinó també com dinamitzar actualment la comarca al voltant d’aquestes i altres qüestions com ara el patrimoni, el desenvolupament rural, el despoblament, trobar aliances amb altres sectors, etc,.

Sense cap dubte, ens parlarà d’història, de patrimoni, de la Llei que protegeix aquest patrimoni, d’olis, de la seua lluita pel salvament…Però sobretot d’un sentiment arrelat, d’unes persones amb un gran amor per esta comarca que han buscat i busquen un futur millor.

 

Biografia

Ramon Mampel, natural i resident a Traiguera (Maestrat), està casat i té dos fills, un d’ells es dedica també a l’agricultura en les explotacions familiars.

Amb estudis de Capacitació Agrària, és productor d’oli i fruits secs amb unes 25 hectàrees de cultiu. Destacat defensor del patrimoni mil·lenari de les oliveres, la seua gran afició és fer agricultura de subsistència per a casa conservant llavors tradicionals d’hortalisses autòctones.

A més a més, és president de la cooperativa Clot d’En Simó de desenvolupament rural, patró de la fundació Intercoop, membre de la Comissió Executiva en els darrers vuit anys i Coordinador Sindical de les comarques de Castelló. També ha estat responsable del sector de l’oli de La Unió.

Per últim, cal destacar que Mampel va ser president del Proder Maestrat-Plana Alta i vicepresident de la cooperativa de Traiguera.

 

 

 

 

Detalls

Data:
22 març
Hora:
19:30 - 21:00

Organitzador

Tràngol

Recinte

Auditori Carles Santos