• El matí de diumenge 10 de febrer la falla pionera de la ciutat, “Falla Benicarló”, va presentar els càrrecs d ‘honor per a l’exercici 2019 de l’pròximes festes de Sant Josep, a l’Auditori Pere Mercader.

Com ja és habitual, les alumnes de l’escola del “Ballet Lupe” van sorprendre un any més a tots els assistents amb unes coreografies. Com cada any, Lupe Castelló va donar inici a l’acte d’Exaltació de 46 anys de Falla, i gràcies a un grup d’amics que van iniciar aquesta aventura, avui hi ha Falles a Benicarló.

El fil conductor de l’acte va anar a càrrec de Marga i Alba, dos grans Falleres que després de l’entrada de l’escut, símbol d’identitat de la falla, van arribar a l’escenari i van anar nomenant als càrrecs del 2018. Seguidament va ser nomenat el faller més petitó, Lucas, que amb tan sols tres dies va ser acompanyat fins a l’escenari per la seva padrina i pel seu besavi Paco Marzà, soci fundador de la falla. Seguidament l’escenari va anar agafant colorit fins completar-se.

El quadre d’honor per al 2019 el següent:
  • Presidenta Honorifica: Mª. Victòria Pérez de Sant Millán
  • President Honorífic: Carmelo Rodolfo Castelló Manzaneque
  • Fallera Major: María Salvador González
  • Fallera Major Infantil: Balma Matellanes García
  • President Infantil: Manuel Curto Fabregat
  • Padrina de la Falla: Aida Fullera Giner
  • Reina del Foc: Sara Rangel Miguel
  • Mantenidor: Salva Orero Soriano
  • President: Domi Roig Marzá

Les paraules del mantenidor van ser molt emotives. En elles narra les seves vivències i la seva vinculació amb la Falla. Mentrestant, el joc de les llums i colors es van convertir els protagonistes, sent el lema de la Falla Cromátik de l’artista Manuel Martínez Reig. Mentrestant, el lema de la Falla Gran és “Benicarló Vintage”, de l’artista Grego Acebedo García.

Després va arribar el torn de les homenatges. En primer lloc la va dur a terme la Penya Alakran i seguidament la Penya Sitral. Seguidament va ser la Fallera Major Infantil de la Falla Frray Perez Vivens Bilbao – Maximilià Thous de València en la qual va ser l’encarregada de l’homenatge Carmen Zuriaga Palau. A més, també van participar les Falles germanes de la Ciutat amb les falleres Clara i Claudia i representació de les seves respectives Cort d’Honor.

Concloent amb les exaltacions, va ser el torn de la Reina de les Festes seguida del Regidor de Falles, l’Alcaldessa de la Ciutat i tancant l’acte, el President de la Falla, Domingo Roig, en qual ha volgut recordar al pioner de les Falles D . Carmelo Rodolfo Castelló Manzaneque.

 
Juanvi G.