La biblioteca municipal acull l’exposició “Gegants de Paper”, un homenatge a tots aquells dibuixants i il.lustradors que van deixar la seva empremta humorística gegantera a diversos mitjans de comunicació del segle XIX i principis del segle XX, a setmanaris com La Campana de Gràcia, La esquella de la Torratxa, La Tomasa i el CuCut.

Opiso, Junceda, Tomàs Pedró (Picarol), Apel·les Mestres, són alguns dels dibuixants i il·lustradors protagonistes dels nou plafons que s’exposen a Vinaròs i que retracten la realitat gegantera de l’època amb els seus matisos i elements diferencials.

La mostra, que és la primera vegada que s’exposa fora de Catalunya, va ser inaugurada dilluns a la tarde per la regidora de Cultura, Anna Fibla, el cap de colla dels Nanos i Gegants de Vinaròs, Jordi Beltrán i el comissari de l’exposició i membre de la colla de geganters de Rubí, Joan Miquel Merino.

Merino va explicar que la exposició mostra dues coses: el gegants i l’evolució de la premsa. Als 9 plafons que formen la exposició es pot veure com els mitjans, sobretot la premsa escrita, aprofitava el tema geganter per criticar el món política. Gairebé tots els diaris i publicacions  publicaven vinyetes per fet sàtira d’aquest tema.