• Avui dilluns ha mort als 87 anys, a Vinaròs uns dels seus vinarossencs il·lustres.

Entre els seus reconeixements, destaca el Premi Grinyó Ballester, que li va concedir la ciutat de Vinaròs.

Avui com a comiat, hem volgut compartir un preciós vídeo de Fernando Romillo i la seva biografia segons el Vinapedia de l’Associació Amics de Vinaròs, de la qual el va ser uns dels fundadors.

Fallece Joaquín Simó Federico

  • Nos ha dejado una gran persona y un gran amigo.

Al mostrar a toda su extensa familia mi más sentido pésame, pienso que el mejor homenaje que le puedo ofrecer, es recordar con este vídeo que le dediqué hace unos años, lo que ha sido su vida, totalmente volcada hacia su familia, sus amigos y su entrañable Vinaròs.

Fuiste “la memoria de Vinaròs” y siempre estarás en la memoria de todos los que amamos nuestra ciudad.

Descansa en paz Joaquín.

Fernando Romillo

 

DEL VINAPEDIA

(Vinaròs, 1932-2019). Va exercir de Jutge Comarcal i de Districte des de desembre de 1967, desempenyant el càrrec durant 17 anys, fins el mes de setembre de 1983.

Concejal de l’Ajuntament pel Partit Popular (com independent) en les legislatures de 1987-1991 i 1991-1995.

Cofundador de l’Associació C. “Amics de Vinaròs”. Gran enamorat de Vinaròs, és un infatigable recopilador de fotografies, postals, llibres i objectes antics de tota classe, relacionats amb la nostra ciutat.

El seu arxiu privat conté més de 10.000 fotografies de gran interés local. Al març de 2001 va recopilar tota una sèrie de fotografies de tots els alcaldes de Vinaròs del segle XX, que han sigut utilitzades la majoria d’elles en aquesta obra.

També ha investigat l’arxiu musical de l’Arxiprestal, ordenant-lo i redescobrint algunes obres inèdites de mossén Garcia Julbe.

Casat amb Pilar Caballer Berenguer, tenen quatre fills: Mª Pilar, Joaquim, Mª Lourdes i Mª Dolors.