Les places i els carrers de Benicarló tornaran a convertir-se en el principal escenari de les Festes Patronals. Les festes d’agost arrancaran divendres dia 18 i culminaran diumenge 27 amb un seguit d’activitats pensades per a tots els gustos i edats.

El regidor de Festes, Ilde Añó, ha avançat aquest matí les línies mestres de les Festes Patronals de Benicarló, que ja es troben a tocar. Añó ha subratllat que en línia amb el model festiu engegat l’any passat, «seran unes festes molt participatives i populars, on la gran majoria d’actes tindran lloc als carrers de la ciutat». La setmana que Benicarló dedica als seus patrons Bartomeu, Mare de Déu de la Mar, Abdó i Senén, arrancarà divendres 18 d’agost amb la proclamació de la reina i la seua Cort d’Honor en un acte obert a tota la ciutadania que se celebrarà a la plaça de Sant Bartomeu.

Precisament aquesta emblemàtica plaça serà un dels principals escenaris de les Festes. El cèntric espai urbà acollirà concerts, balls amb orquestra, actuacions, espectacles infantils i activitats per a tots els gustos. Les festes, però, s’escamparan enguany per bona part de la ciutat. La plaça de la Constitució i el carrer del Pintor Sorolla acolliran el sopar de pa i porta, que enguany tindrà capacitat per a 4.000 persones, així com diferents actuacions musicals. La pista del Passeig Marítim es transformarà en una discoteca per a joves d’entre 12 i 16 anys que obrirà entre les 19.00 i les 23.30 hores, mentre que el Mesódromo, a la zona de la plaça de Mossén Tomàs, es convertirà enguany en un altre dels principals eixos de la festa. El recinte acollirà una àmplia zona de tapes amb gran varietat de pinxos, concerts i altres activitats lúdiques.

Les festes s’estendran també a altres zones de Benicarló, com el recinte de Penyes i la plaça del Ministre Marcelino Domingo on tindran lloc diferents activitats, jocs i espectacles participatius organitzats per les Penyes. El recinte portuari, tal com és habitual, acollirà els actes taurins que enguany comptaran amb les tradicionals entrades de bestiar i espectacles de bous embolats l’ultim cap de setmana. Una altra de les novetats destacables serà la Primera Fira d’Art Urbà «Camden Benicarló» que tindrà lloc al passeig de Febrer Soriano i comptarà amb la participació d’artistes locals del grafitti i creadors d’art urbà.

També presenta novetats la jornada central de les festes: el dia de Sant Bartomeu se celebrarà la tradicional processó que enguany discorrerà conjunta amb l’ofrena a la Mare de Déu, i després es dispararà, per primera vegada, una mascletà nocturna.

El regidor de Festes ha subratllat que «el programa de festes es repartirà al carrer en la segona setmana del mes d’agost» i ha avançat que «es dividirà en activitats temàtiques per a facilitar que cadascú puga organitzar-se la seua pròpia agenda festiva, que es viurà principalment al carrer».

Foto AS