El dimecres 16 d’agost Vilafranca va celebrar el dia de Sant Roc. El dia es va iniciar amb la diana i la cercavila de la Unió Musical de Vilafranca. Després de la missa es va celebrar la processó del patró de Vilafranca, amb l’acompanyament musical de la Unió Musical de Vilafranca. Els xiquets van gaudir d’activitats en la Tasca de la Comissió. A la vesprada es va celebrar la desfilada de disfresses des de la plaça En Blasc fins a la Plaça de Bous amb l’animació a càrrec del grup La Xalera. Més tard va arribar el festival de jota i bureo de la rondalla i grup de ball de Vilafranca en la Placeta de Baix. A la nit es va premiar a les millors disfresses després de la desfilada ambientada per la xaranga Herederos del Coñac.
Avui dijous és el dia dels quintos. La jornada s’ha iniciat amb una eixida a cavall i jocs per als més xicotets organitzats pels propis quintos. Aquesta vesprada es viurà un corro de vaques amenitzat per la xaranga, el concurs de “tatxa” en la Tasca de la Comissió i arribarà aquesta nit el sopar del bou amenitzat per les xarangues Curts do it i Herederos del Coñac. La festa finalitzarà amb una macrodiscomóvil.
..
 
Fiestas de Vilafranca. Después de Sant Roc llegan los quintos
 
El miércoles 16 de agosto Vilafranca celebró el día de Sant Roc. El día se inició con la diana y el pasacalle de la Unió Musical de Vilafranca. Tras la misa se celebró la procesión del patrón de Vilafranca, con el acompañamiento musical de la Unió Musical de Vilafranca. Los niños disfrutaron de actividades en la Tasca de la Comisión. Por la tarde se celebró el desfile de disfraces desde la plaza Don Blasco hasta la Plaza de Toros con la animación a cargo del grupo La Xalera. Más tarde llegó el festival de jota y bureo de la rondalla y grupo de baile de Vilafranca en la Placeta de Baix. Por la noche se premió a los mejores disfraces tras el desfile ambientado por la charanga Herederos del Coñac. 
 
Hoy jueves es el día de los quintos. La jornada se ha iniciado con una salida a caballo y juegos para los más pequeños organizados por los propios quintos. Esta tarde se vivirá un corro de vacas amenizado por la charanga, el concurso de “tacha” en  la Tasca de la Comisión y llegará esta noche la cena del toro amenizada por las charangas Curts do it y Herederos del Coñac. La fiesta finalizará con una macrodiscomóvil.