Quan arriba el mes de juliol els vinarossencs acudim a la cita amb el Festival internacional de Curmetratges Agustí Comes i que arriba enguany a la vintena edició. Dilluns, dimarts i dimecres d’aquesta semana hem pogut gaudir de la projecció dels 12 curmetratgs finalistes i el dijous 22 dels huit curmetratges que formen la Macedònia de Curts. Les projeccions han tingut lloc a la marinera plaça de bous de Vinaròs, a les 22 hores, a un preu simbòlic de 1€ i amb l’aforament de gom a gom.

Aquest any no s’ha superat la xifra de l’any anterior ja que s’han presentat un total de 817 obres , d’arreu de tot l’estat espanyol i d’ altres indrets internacionals. Una xifra molt significativa davant els problemes per poder signar per la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest any molts curts que han arribat de l’estrager no han pogut optar a la fase final perquè no estaven subtitulats en castellà o en valencià. Aquest motiu ha comportar que dels 12 finalistes només hi son dos de fora de les nostres fronteres.

Hem viscut quatre intenses jornades onVinaròs ha gaudit d’un bon cinema, i com cada any amb l’enorme satisfacció del treball ben fet, gràcies al treball pacient, acurat i continuat de la Fundació Caixa Vinaròs. El camí per l’organització ha estat difícil però amb el pas del temps aquest projecte s’ha convertit en un referent tant a nivell nacional com a nivell internacional.

L’ambició dels seus organitzadors, la Fundació Caixa Vinaròs, ha estat sempre d’engegar-lo any rere any i portar el nom de Vinaròs, al costat dels millors festivals de curts per tot l’Estat espanyol i també, arreu del món.

Són moltes les persones que hi treballen, de forma altruista perquè aquest festival sigui un èxit col.lectiu de tot Vinaròs. Creiem sincerament, que tots i totes els hem d’estar enormement agraïts. I, per suposat, també cal donar les gràcies a tots i cadascú dels ciutadans i ciutadanes, tant de Vinaròs com de la rodalia que, estiu rere estiu, amb la seua fidel presència han recolzat aquest projecte. Així, mateix cal seguir treballant per superar problemes , per llimar imperfeccions, per concretar projectes i obrir portes que facen que el festival internacional de Curmentratges Agustí Comes continue viu i dinàmic. Tots tenim la responsabilitat d’espentar en la direcció que sigui la millor per al festival, perquè així sumen un bon element per a la ciutat que estimen i en la que creiem amb totes les nostre forces.

Des el PVI volem reiterar una vegada més el nostre agraïment a la Fundació Caixa Vinaròs i també felicitar a Joge Félix, artista cubà autor del cartell que aquest any s’ha inspirat en l’helicòpter de Leonardo da Vinci, a Manolo Mesa per la seua animació i a Juan Bta Domenech per la seua música. També a totes les persones que han fet possible aquest esdeveniment, així com recolzar la voluntat de l’Ajuntament de Vinaròs, de continuar treballant per tal de convertir la nostra ciutat en un referent cultural de qualitat.