La XVI edició del Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes de Vinaròs ha estat presentada este matí a l’auditori Carles Santos de la Fundació Caixa Vinaròs rebut un total de 826 obres. El jurat ja ha seleccionat els 12 curtmetratges finalistes, que es projectaran en el JJ Cinema els dies 18, 19 i 20 de juliol a les 22 hores i amb entrada lliure. La Macedònia de curts serà el 27 de juliol i el lliurament de premis el 29 de juliol a l’auditori Carles Santos. Els premis del jurat i del públic -el primer patrocinat per Caixa Vinaròs i el segon per l’Ajuntament-, estan dotats amb 1.000 euros cadascun i una escultura de Lukas Ulmi.

Les procedències dels curts han estat molt diverses i a més d’Espanya s’han rebut obres d’Estats Units, Iran, Pakistan, Canadà, Turquia, França, Itàlia i Sud-amèrica. Quant a les temàtiques, ha predominat el drama bèl·lic, segons va indicar ahir la coordinadora del Festival, Nati Romeu.

El dimarts 18 de juliol es projectaran els curts finalistes ‘The school bag’, ‘Bus story’, ‘Lágrimas secas’ i ‘Li mecène’. El dimecres 19 de juliol serà el torn de ‘La invitación’, ‘Baraka’, Beauty Building’ i ‘Madrehijahermana’. Finalment, el dijous 20 de juliol es projectaran els curts ‘Fugit’, ‘Madre’, ‘Tabib’ i ‘Un billete a nunca jamás’.

La presidenta del jurat és en esta edició Violeta Octavio, tècnica de càmera de rodatge. L’animació de presentació festival és obra un any més de Manolo Mesa, i la composició musical que l’acompanya de Joan Bautista Doménech. El cartell anunciador el firma enguany Xavi Carrillo.

Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, el seu responsable, Marc Albella va informar que, a més d’engalanar la localitat amb motius d’aquesta edició del festival, s’han preparat diverses activitats que giren entorn del món del cinema per col·laborar i potenciar el festival, que és una de les cites culturals més importants de la capital del Baix Maestrat. Així, del 18 al 29 de juliol haurà propostes com un concert simfònic de La Alianza, exposicions, tallers, bandes sonores, cinema sota les estrelles amb una projecció a la plaça de bous, xerrades i dues actuacions teatrals amb adaptacions cinematogràfiques.