• S’han presentat més de 20 dissenys per a representar les festes majors de Morella que es celebren cada sis anys
  • El 6 de desembre Morella coneixerà el cartell guanyador i més tard s’exposaran tots els dissenys participants

El concurs del cartell anunciador del 54 Sexenni de Morella conclou el termini per a presentar nous dissenys. D’aquesta manera, s’han presentat més de 20 cartells que pretenen representar a les festes majors de Morella, el Sexenni, en honor a la Mare de Déu de Vallivana. El dia 6 de desembre es coneixerà el disseny guanyador i  més tard s’exposaran tots els cartells participants. A més, també es concediran la resta de premis de les diferents categories del concurs.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “busquem una imatge més moderna d’aquestes festes amb tanta història. L’any passat va ser tot un èxit amb l’Anunci i esperem que ho siga també ara”. L’edil ha comentat que “s’han presentat més de 20 cartells com esperàvem i el 6 de desembre anunciarem els dissenys guanyadors de totes les categories”. Rocío ha aprofitat per “agrair la participació de tots i totes per a escollir el cartell que representarà les festes més importants de Morella” i ha afegit que “la realització del concurs és una mostra més que els morellans i morellanes estan immersos en l’any sexennal”.

El concurs del cartell anunciador del 54 Sexenni de Morella té diferents categories i premis. Així, el disseny guanyador compta amb un premi de 1.000 euros. A més d’aquest, hi ha altres premis especials com el cartell presentat per un o una artista morellà que compta amb un premi de 500 euros. També hi ha categories per als estudiants del col·legi o l’institut, els quals tenen un premi de 150 i 300 euros respectivament.

Les festes del Sexenni de Morella se celebren cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana i patrona de la ciutat. Aquestes festes compten amb unes característiques úniques que de tradició i festa, la qual cosa les ha convertit en Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. La 54 edició del Sexenni de Morella tindrà lloc des del 18 fins al 27 d’agost on els retaules i processons ompliran els carrers de Morella de danses i música tradicional. A més, l’entrada de les Colònies és el 16 d’agost i la rogativa per a acompanyar a la Mare de Déu fins a Morella els dies 17 i 18.

Agenda del cap de setmana

Morella compta amb diferents activitats aquest cap de setmana. D’aquesta manera, aquesta vesprada s’inicien les Jornades de la dona amb la xerrada De la masculinitat tradicional a les noves masculinitats igualitàries: En quin punt ens trobem? a les 20.15 a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella. A més, el diumenge torna Cita a Morella amb la conferència de Jordi Alberich, Política i economia en els nostres temps, Catalunya com a paradigma, que tindrà lloc el diumenge a les 12.00 hores a la Sala del Justícia. Finalment, el diumenge a la vesprada es projectarà la pel·lícula Negación al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

 

Morella, 17 de novembre de 2017