Nou mesos després de la signatura del conveni amb el bisbat i de l’inici de les obres de rehabilitació de Sant Roc, l’ermita vilafranquina ja llueix amb nova cara. La setmana passada es van finalitzar les obres i es va desmuntar la bastida que ha cobert la façana principal i les laterals durant les passades estacions de tardor i hivern. Una obra que acaba alhora que ho fa també la legislatura 2015-2019 amb Oscar Tena al capdavant i després de més de 40 anys d’estar l’església tancada.

La realització de l’obra s’ha allargat més del compte ja que en un primer moment es volia fer en dues fases. No obstant això, una vegada sobre el terreny es va observar que les dues fases s’havien de dur a terme alhora per a garantir la seguretat de l’edifici. Això va obligar a duplicar el pressupost inicial. Així s’ha assegurat l’estructura, capelles i contraforts laterals, s’han tapat clivelles i s’ha canviat tota la teulada. Recordem que els treballs de rehabilitació estaven finançats entre l’ajuntament i el bisbat i es comptava també amb una subvenció de 40.000€ de la Generalitat Valenciana.

Ara, des de l’ajuntament s’espera que el bisbat sol·licite noves ajudes per a dur a terme una segona remodelació. Aquesta es farà a l’interior. Així es pretenen restaurar les pintures murals i dotar a l’edifici d’equipament i il·luminació per a combinar la utilització civil i religiosa del temple.