Any rere any, amb el començament de l’estiu, arriben les festes de San Joan i San Pere, festes majors del nostre benvolgut Vinaròs, on s’uneix diversió i tradició.

Aquestes festes aquest any comencen el 21 de juny amb la proclamació de les Reines, cavallers i dames a l’envelat i es perllongaran fins al 30 de juny. La cort d’honor de les festes aquest any tindrà cavallers. Per primera volta en 777 anys de història de la nostra ciutat han estat representats i candidats a rei de ple dret d’una entitat de les nostres festes.

L’acte amb què s´han iniciat les festes està lligat a la cultura més popular de Vinaròs: el divendres per la vesprada, la plaça de l’Ajuntament ha quedat envaïda pel confeti, la traca infantil i la tradicional salutació de les reines i dames acompanyades pels nostres Nanos i Gegants, que aquest any estan d’aniversari, compleixen 75 anys.

Sense dubte són les festes que major arrelament tenen en el temps donat que provenen d´un privilegi concedit pel rei Carles II, l’any 1686 .Són dies on familiars, amics, veïns, ens retrobem al carrer. La nostra ciutat es transforma de llum i color, i tant els vinarossencs com aquells que s’apropen a Vinaròs, poden gaudir durant uns dies d’un ambient festiu i divertit.

Des el PVI, volem desitjar a tots els vinarossencs i vinarossenques, i especialment a a la cort d’honor unes bones festes. Sou l’orgull i la representació d’una ciutat activa, canviant i diversa. Gràcies a tots vosaltres , a les vostre famílies, a totes els entitats locals i col·legis que representeu, perquè sense el vostre esforç, treball, aquestes lluïdores festes no serien possible.

També volem felicitar la mantenidora de les festes, Alegria Adell, amb una llarga trajectòria professional, on ha encapçalat diversos projectes internacionals, en el camp de les aigües residuals, aigua potable i dessalació i a La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD), que ha estat escollit Alè Vinarossenc 2019, distinció que atorga la Fundació Caixa Vinaròs.

Per finalitzar volem fer una crida a la participació de tots els vinarossencs, Cal gaudir al màxim d’aquests dies. Que ningú es quede a casa, i que tots plegats siguem capaços d’omplir els carrers d’alegria, color i diversió.

Bona Fira i Festes de San Joan i San Pere.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here