NOTA DE PREMSA

 

La Fiscalia ha sol·licitat, dins del Procediment abreujat núm. 2851/2014 del jutjat d’Instrucció núm. 4, una sèrie de mesures contundents contra els tres ex alcaldes del PP de Cabanes, l’arquitecte municipal, el seu soci de despatx i el cap de l’àrea d’urbanisme de Cabanes.
En el seu escrit d’acusació, la Fiscal veu provat que des de l’entrada de Rubén Bellido (excandidat del PP a l’alcaldia de la veïna localitat de Benicàssim) , en 2007 com a arquitecte municipal interí, a partir d’aquest moment va començar a valer-se de la seva situació laboral a l’ajuntament per a aconseguir que els treballs consistents a realitzar obres per l’Ajuntament foren adjudicats al seu soci de despatx, Juan Antonio Juncos, aconseguint que pels successius alcaldes del PP li fossin adjudicats a partir de l’any 2008 i fins a 2013 un total 28 treballs per l’Ajuntament pels quals li van abonar una quantitat total de 211.115,84 euros.

Tots aquests treballs, segons Fiscalia, van ser tramitats com a contractes menors sense tramitació prèvia, sense expedient de contractació i incomplint tot el procediment preceptiu, contractant-se els mateixos pels alcaldes sabent la il·legalitat, i sota el vistiplau del cap d’urbanisme i accidentalment secretari-interventor José Vicente Guimerá.

Segons el Fiscal, s’ha produït un delicte continuat de prevaricació, delicte continuat de tràfic d’influències.
La Fiscal demana per al exacalde del PP, Artemio Siurana, i el cap d’urbanisme, José Vicente Guimerá la inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de 10 anys i el pagament de costes, per als ex alcaldes Paco Artola i Estrella Borràs les inhabilitació per a càrrec o ocupació pública durant 8 anys i sis mesos.

Per a l’arquitecte municipal Rubén Bellido, es demana una una pena de dos anys de presó i multa de 422.231, 68 euros, i la inhabilitació durant sis anys, i el pagament de costes. Per al seu soci, la mateixa pena de presó i multa, i la inhabilitació de sufragi passiu durant la condemna.

La representant del Ministeri Públic demana adoptar com a mesures cautelars contra els acusats, exigir la fiança suficient per a assegurar el pagament de les responsabilitats pecuniàries.

El regidor llavors en l’oposició, Carles Mulet, va traslladar a Fiscalia, entre 2013 i 2014 documentació relativa a aquestes adjudicacions al despatx de l’arquitecte municipal, va anar llavors, la Fiscalia, qui va imputar a l’arquitecte municipal , Rubén Bellido, i també a la llavors alcaldessa del PP Estrella Borràs. 
Des d’aquell moment s’han practicat diverses proves testificals i pericials que han portat, a petició de la Fiscalia, la imputació dels altres ex alcaldes del PP, del cap d’urbanisme i del soci de Bellido. Malgrat haver demanat els imputats de manera reiterada l’arxivament de la causa, tant el jutjat com la Fiscalia han continuat amb el procediment, fins a arribar ara a aquesta demolidora petició per part de la Fiscalia.
Els tres exalcaldes no participen ja de l’activitat política, però l’arquitecte imputat des de 2014 i el cap urbanisme també imputat des de 2016 s’han mantingut aquest temps en les seves mateixes funcions. 

Per a l’actualment senador de Compromís i segon tinent d’alcalde de Cabanes, Carles Mulet “ es tracta de la petició de la Fiscalia al Jutjat, la meva labor va consentir a posar en coneixement del Ministeri Públic unes contractacions sospitoses d’estar fos de la legalitat. A partir d’aquest moment va ser Fiscalia qui va traslladar el cas als Jutjats, i va iniciar la imputació de fins a sis persones. Ara haurà de ser el jutge qui determini si aquests greus delictes s’han produït o no. Per part meva, màxim respecte al procés i cautela. Però cal entendre la gravetat de les penes sol·licitades, i emmarcar-les en una etapa negra de la història recent del municipi, embolicat en escàndols, empadronaments fraudulents, cobraments il·legals per part dels càrrecs públics i reiterats abusos urbanístics”.