Portell ha viscut aquest cap de setmana els festejos en honor a Sant Antoni. D’aquesta forma, el dissabte va tindre lloc el Dia del sant amb diverses activitats. Al matí es van celebrar el muntatge de la barraca, un esmorzar popular i l’eixida amb els cavalls per a anar buscar les carrasques. Al migdia es va viure l’entrada dels cavalls amb les carrasques, seguida d’un menjar popular amb la rifa i la tradicional ‘trança’.

A la vesprada, veïns i visitants es van reunir per a eixir des de l’església amb els animals i baixar des de l’ermita on Miguel Ángel va recitar la primera relació. A continuació es va pujar a l plaça on Sant Antoni, l’Agüeleta i Rafa Ferrer van dir la segona relació. En finalitzar va ser el torn de la processó fins a l’església per a beneir als animals i repartir els pastissos i el moscatell.

Després va ser el torn del Ball Pla i la ‘cremà’ de la carrasca amb Sant Antoni, l’Agüeleta i ‘els dimoniets’. La jornada va seguir fins a ben entrada la matinada amb un sopar de pa i porta i ball amb DJ Sastre.

Els actes van continuar ahir diumenge amb una missa i una processó.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here