Amb els primers troncs ja encesos i el municipi en peus després del recorregut dels botargues amb l’esquellot i la ‘despertà’ dels gaiters i tabaleters les celebracions en honor a Sant Antoni comencen oficialment a les 13.00 hores amb el volteig de les campanes.
A continuació, se celebrarà les ’12 velles’, el ritual de plantà del maio. Aquesta vesprada es vestirà la barraca i tindrà lloc una visita guiada pel municipi centrada a Sant Antoni.
A les 20.00 hores, la sala d’actes de l’ajuntament serà testimoni d’excepció de l’entrega del títol de Cremaller d’honor al veterà programa de la 2 ‘Saber i Ganar’, així com dels guardons del concurs de fotografia de Sant Antoni 2017.
A les 21.30 hores, partint des del Groc, la Santantonà recorrerà els principals carrers del municipi. En la plaça major, una vegada finalitzada la representació, tindrà lloc l’encensa i ‘cremà’ de la barraca per part del Cremaller d’honor i els ‘cremallers’. Després d’açò, arriba un dels moments més esperats del Sant Antoni de Forcall. La gran festa del foc cobra vida amb els sants i els dimonis. Així, els sants, lligats pels dimonis, són introduïts en la barraca en flames. Quan sona ‘la mort de Sant Antoni’, el ‘despullat’, la ‘filoseta’ i els botargues donen voltes al voltant de la barraca tirant coets.
A continuació, es durà a terme la processó i benedicció dels animals per part del rector del municipi. També es repartirà la coqueta de mitja lliura entre els participants.
La jornada d’avui finalitzarà amb l’actuació de l’orquestra Matrix i una discomòbil en el pavelló de festes.
Demà tindran lloc diferents activitats com la missa i processó en honor al sant, el repartiment de coquetes i rotlletes, la ‘llaurà i la sembra’ i el Ball Rodat.