• Vinaròs ha iniciat avui al matí, la novena edició del Gámesis, la trobada sobre videojocs anual que se celebra en el centre de coneixement Vinalab i que torna al format presencial, després d’haver-se realitzat online en 2020 a causa de les restriccions obligades per la pandèmia.

D’aquesta manera, aquesta tarda i al llarg de tot elcap de setmana, en horari de matí i vesprada, tindrà lloc un complet programa que abasta des de ponències més tècniques dirigides a estudiants i professionals del sector, fins a tornejos i un “RetroGàmesis”, amb jocs com el Street Fighter i el Puzle Bobble per als més nostàlgics. Una gran carpa s’ha instal·lat en l’exterior del Vinalab per a garantir les distàncies que exigeix la normativa i permetre el gaudi quan es juga.

En aquesta nova edició del Gámesis, l’Ajuntament de Vinaròs, continua comptant amb la col·laboració de l’UJI, que ahir va obrir les jornades amb la presentació del grau en disseny i desenvolupament de videojocs, acte al qual li va seguir una conferència sobre intel·ligència artificial en el món dels videojocs a càrrec de Raúl Montoliu, director del grau de l’UJI.

Destaca també la col·laboració del professional de Peníscola i vinarossenc d’adopció, David Inlines, que ha oferit este matí una conferència sobre VFX i els efectes visuals en la creació dels videojocs.

El Gámesis 2021 també compta amb la presència de Cosplay Vinaròs amb una demostració de la creació de complements per a públic de 7 anys endavant i les últimes novetats de les seues creacions.