Intens i gran cap de setmana el que hem viscut aquest dissabte 2 i diumenge 3 de juny a Vinaròs. La colla de Nanos i Gegants estem molt contents per tota la feina i sobretot, per seguir fent feliços tant als xiquets com als grans.

Els actes van començar dissabte al matí amb la benvinguda dels dos nous gegantons a la plaça de l’Ajuntament i seguidament amb una cercavila pel centre de la ciutat en honor a ells perquè tothom els coneguera.

Estan construïts per l’escultor i artesà Toni Mujal. Són de mides més xicotetes que els Gegants habituals i encara no tenen nom. Per això, animem a la població a què participe a escollir els noms per aquesta nova parella a partir de les propostes proposades. Fins al dia 28 de juny, hi ha de termini per poder passar pel Mercat de la ciutat o també, mitjançant un formulari en línia.

A la vesprada, vam seguir amb la benvinguda dels nous membres que aquest últim any s’han incorporat a la colla: una dolçainera, Yoli Solsona, un tabaleter, Pedro Díaz, dos nous geganters, Pablo Batalla i Sergio Olivares i un geganter veterà, Santos, que ja té experiència a l’haver participat en altres colles. Enhorabona als cinc, un any més la colla creix. Seguidament, el capellà mossèn Emili Vinaixa va donar la benedicció als nous gegantons.

A continuació, els nous gegantons, els gegants vells i els nanos van dansar pels carrers de costum anunciant la festivitat de Corpus. Els nanos van realitzar els balls d’honor a les diferents capelletes de la processó i els membres de la Confraria El Santíssim Sagrament de Vinaròs van ser els encarregats de donar caramels a tots els que ens van acompanyar.

L’endemà, diumenge 03 de juny, a la vesprada, els Nanos i Gegants van participar en la processó de Corpus conjuntament amb Les Camaraes amb el seu Ball de Cintes on els nostres joglars els van acompanyar posant la música de la dolçaina i tabal. Tant els Nanos com les Camaraes van realitzar els balls d’honor al llarg del recorregut on es trobaven els altars i l’últim ball, el van efectuar a la plaça parroquial amb la presència de la custòdia.

Passat ja aquest cap de setmana intens, pensem ja amb la trobada de Gegants que serà el dissabte 30 de juny. Al matí tindrà lloc la plantada a la plaça de l’ajuntament i a la vesprada, la plantada serà al port al costat de l’envelat on a les 18.30 h iniciarem la cercavila.

Recordeu de passar pel Mercat a escollir els noms als nous gegantons o donar la vostra opinió mitjançant el formulari en línia.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here