• El projecte està dirigit a joves d’entre 14 i 18 anys, amb l’objectiu de generar una alternativa d’oci actiu i saludable. Els assajos començaran dissabte 19 de gener i és necessària inscripció prèvia, que es podrà formalitzar fins dijous 17 de gener.

Generacció, el programa de la Regidoria de Benestar Social destinat a joves d’entre 12 i 17 anys, juntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), ha programat un taller de batucada per als mesos de gener i febrer adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys. L’objectiu és formar un grup estable de joves a través del qual es puguen generar alternatives d’oci actiu i saludable i que a la vegada afavorisca la integració social.

Així ho ha explicat la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, que ha remarcat que «aquest projecte s’emmarca a la perfecció en la programació de Generacció, que sempre va més enllà d’un catàleg d’activitats lúdiques i que persegueix objectius pedagògics i integradors». Escudero ha apuntat que «volem que aquesta batucada servisca per a passar-ho bé però també per a adquirir valors com la convivència, la participació, la solidaritat, el respecte o la responsabilitat». «La música –ha subratllat la regidora– serà en aquest cas un mitjà de comunicació per a afavorir la integració social i el sentiment de pertinença a un grup».

L’activitat està subvencionada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través de la FEUP (Federació Espanyola d’Universitats Populars). La subvenció, de 1.185, 91 euros, permetrà contractar professorat especialitzat en percussió. Juanjo Bas, director de l’escola que impartirà les classes, Esmuvi, ha dit que «l’activitat serà totalment gratuïta i es facilitaran els instruments i tot el material necessari».

Bas, que també serà el professor de l’activitat, ha explicat que «la batucada és un tipus de música d’orígens brasilers i d’influència africana que té molts beneficis pedagògics per als qui la practiquen, entre d’altres, la pràctica social, l’organització i la interdisciplinarietat pel que fa a les diferents modalitats que una persona pot adoptar dins del grup, ja que a més de la vessant musical també està la del ball».

En concret, el taller de batucada s’ha programat per als dies 19 i 26 de gener i 2, 9 i 16 de febrer d’11.00 a 13.00 hores al pati de l’edifici Irta (l’antiga escola de la Mar, al carrer del doctor Coll). Les places per formar part del taller són limitades i la data d’inscripció finalitza dijous 17 de gener. Per a inscriure’s és necessari omplir un formulari que es trobarà als centres eductius i en els diferents espais públics de la ciutat i entregar-lo al local de Generacció (c. del Crist de la Mar, 47), de 16.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres.

Podeu consultar la informació del taller i descarregar-vos el full d’inscripció aquí.