• La Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha concedit una subvenció de 3.049 € per a la redacció d’un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals a Sta. Magdalena.

Aquest Pla, “dictaminarà les àrees del municipi, en les quals cal treballar de cara a la prevenció de possibles incendis forestals, establint-se d’aquesta manera les zones que són prioritàries”, ha explicat Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena.

I és que aquest Pla està orientat a aconseguir: augmentar la capacitat de control del foc forestal, mitjançant mesures estructurals, disminuir el risc de propagació de foc cap a terreny forestal, des d’àrees urbanitzades, establir mesures de gestió dels ecosistemes agroforestals, dirigides a incrementar la seua capacitat de resistència i de reacció positiva davant el foc i establir alternatives a l’ús cultural del foc a menys de 500 metres de la muntanya, així com mecanismes de sensibilització i participació ciutadana en la prevenció.

Aquest pla, del qual disposarà la població en breu, no completarà, ni desenvoluparà el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del Parc Natural de la Serra d´Irta, sinó que haurà de respectar íntegrament les accions i infraestructures proposades, ajustant-les al marc de competències municipal.

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here