En el marc de la Mostra d’Oficis Tradicionals, aquesta vesprada el centre cívic ha acollit l’exposició i lliurament de premis de la segona edició del Concurs de Pintura Ràpida de Sant Jordi. En un acte presidit per l’alcalde, Iván Sánchez, el jurat -integrat per Mariola Nos, Román Doménech i García Bel- ha decidit atorgar a Gonzalo Romero Navarro el primer premi en la categoria principal i el segon premi a Pascual Gimeno Montalar.

Quant a la categoria infantil i juvenil, Alexandra Moguis i Xavi Esteller han sigut els guanyadors ex aequo, aconseguint tots dos el primer i únic premi.

Tant Sánchez, com la regidora de Cultura, Marisa Ramírez i els membres del jurat han destacat la gran qualitat i nivell de les obres presentades a concurs. En aquest sentit, Sánchez, ha apuntat que el fet de comptar amb un prestigiós jurat i amb la col·laboració del Grupo Forés, que finança els guardons, “és un recolzament per aspirar a que el concurs es converteixi en una important cita d’àmbit nacional”.

La temàtica del concurs era “Paisatges urbans circumscrits en el municipi de Sant Jordi” i els premis estan dotats amb 600 euros per al guanyador, que ha lliurat Sergio Forés en representació de l’empresa patrocinadora, i 200 euros per al segon classificat. Per la seua banda, Alexandra i Xavi han rebut material de pintura valorat en 80 euros i un trofeu.

L’acte ha servit també per fer el lliurament del premi al guanyador del I Concurs de Fotografia Festes Majors de Sant Jordi, que ha recollit el vinarossenc José Bautista; la seva obra ha il·lustrat el cartell anunciador de les Festes i la portada del programa.